Seneste Nyt

Kunstfærdig, visionær og tæt på naturen

Rigtig mange af FAGA’s medlemmer er allerede godt i gang med at tænke jul 2024. Christmasworld Trends 24+ giver et godt bud på de tendenser, der kommer til at tegne den kommende højtid til inspiration i arbejdet med julens produkter og dekorationselementer. Det gælder nye designs, farver, materialer og teknikker.

- Skrevet af Pia Finne

De sætter stemningen for en strålende juletid: Christmasworld Trends +24 fejrer lethed, optimisme og det velkendte med de tre stilarter AURA OF PROGRESS_visionary + elemental, QUALIRY OF SILENCE_pure + familiar, SPIRIT OF CRAFT_bold + poetical, der kombinerer naturlige elementer og futuristiske innovationer, ukonventionelle designs, traditionelt håndværk og moderne æstetik. 

Temaerne bæredygtighed og digitalisering former trendverdenen. "AI-drevne processer, sociale spændinger og klimakrisen – verden ændrer sig. I denne hurtige, digitale tid er der ved at opstå en modtendens: En tilbagevenden til naturlige værdier, til ens eget hjem og til menneskers velbefindende er i fokus, og de er nøglen til fascinerende design, kreative genbrugsideer og højteknologiske innovationer. Christmasworld Trends 24+ afspejler denne udvikling og giver inspiration til design af produktsortimenter på salgsstedet”, siger Claudia Herke, ekspert trend bureau bora.herke.palmisano.
 

 

 

AURA OF PROGRESS_visionary + elemental leger med kontrasterne:

Det elementære møder det visionære, det håndlavede møder det højteknologiske, klassiske håndværksteknikker møder digitale teknologier og -understøttede processer.

Arkaiske, naturlige elementer og visionære teknologier kombineres målrettet for at skabe unikke designs.

Miljømæssig bæredygtighed er udgangspunktet for mange designere: En længsel efter urnaturen og en nysgerrighed på fremtiden driver dem til at udvikle kreative visioner omkring energi, forandring og magi.

Dette dekorationstema afspejler det væsentlige og sætter samtidig ekstravagante accenter til en fantastisk festsæson.

Den livlige farvepalet spænder over forfriskende aquatoner og violet til jordbrun og stengrå, solgul og lavaorange. Neutral hvid sætter klare kontraster. 

         

Former og materialer lånt fra naturen, såsom træ, stål og sten, får ny opmærksomhed: Ru, ujævne, ældede eller rustne overflader inspirerer til nye mønstre. Futuristiske elementer, metallisk glimmer, sløring og gradienter eller farverige refleksioner i glaskugler garanterer en glamourøs feststemning.

Moderne LED-teknologi og sofistikerede armaturer skaber spændende visuelle effekter. Diffusorer, stearinlys og duftolier åbner op for en ny sanseverden og giver det festligt designede rum en særlig aura.

QUALITY OF SILENCE_pure + familiar

Dette tema afspejler den stadigt voksende bevidsthed om mental og fysisk velvære i forhold til design, der er tæt på naturen. Fred og sikkerhed kendetegner denne stil ligesom bæredygtighed gør det: Så vidt muligt bruges alt; fra træ og dets rester til blade og bark.

Det særlige genkendes i det enkle: Velkendte, enkle råmaterialer og hverdagsobjekter tages ud af deres oprindelige kontekst og får ny glans gennem innovativt design. 

De eksperimenterende produkter er uprætentiøse, ærlige og holdbare – og fremstår både velkendte og usædvanlige: Puristiske skulpturer er formet af kasserede papirfibre, og genanvendelige kreationer lavet af naturlige materialer udgør et alternativ til ægte juletræer. Selv traditionelle juletræskugler genfortolkes ved hjælp af abstrakte former. Fokus ligger på den stille skønhed af naturlige, ansvarligt forarbejdede materialer og en bæredygtig fremtid. Den holistiske designtilgang giver en afslappet feel-good atmosfære til rumindretning.

   

Trendens enkle, naturlige karakter afspejles i farvevalget: Sarte og venlige pastelfarver som salvie og dæmpet blå udstråler lethed og optimisme. Bløde nuancer i abrikos, terracotta og strågul minder om varme sommerdage. Mat-, sand- og trætoner har en balancerende effekt og skaber en hyggelig rumoplevelse fuld af harmoni. Organiske former og biologiske materialer som træ og sten, ler, raffia og keramik bringer naturen ind i hjemmet.
 

   

SPIRIT OF CRAFT_bold + poetical

Her kombineres håndværksfærdigheder, vintage appel og usædvanlig, moderne æstetik med et meget personligt præg.

I denne stilverden møder gammelt nyt, 70'er-vibes møder moderne design og maleriske mønstre møder farverige materialeblandinger. 

Stilen fejrer mangfoldigheden: En bred vifte af forskellige, usædvanlige teknikker, materialer og mønstre mødes i et sofistikeret og inspirerende miks.

Slående silhuetter, kraftfulde farver og geometriske former er blikfang i rummet. Forskelligt vævede tekstiler eller farverig glaskunst understreger den ekspressive tendens, der bevæger sig mellem genopdagelse og genopfindelse: Materialer genbruges så vidt muligt og forbedres for at skabe unikke kunstneriske udtryk.

Traditionelle teknikker og næsten glemte materialer som keramik bringer talrige nye designmuligheder med sig.

         

De sofistikerede, kraftfulde farvekombinationer skaber stemningsfulde rum med kunstnerisk karisma. De udtryksfulde, maleriske farveskalaer og mønsterblandinger virker intuitive og alligevel sammenhængende i sig selv. Honninggul rav, kobberbrun brandy og intens chili giver en beroligende varme. En lys og en mørkegrå sammen med sepia giver balance. Dekorativ lapis lazuli, dyb glasgrøn og kølig turkis afrunder det karismatiske farvesortiment og bringer god humor.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.