Seneste Nyt

Prisen for Dankort-betalinger holdes fortsat på et lavt niveau

Kilde: Nets

Prisen for betalinger med dankort bliver fastholdt på det niveau, som den faldt til sidste år. Det meddeler firmaet bag Dankort, Nets i en pressemeddelelse. Direktør i Nets med ansvar for Dankort, Esben Torpe-Jørgensen fremhæver mere effektiv drift og fleksibel prismodel som to årsager til det fortsat lave niveau.  

I 2020 blev det muligt for virksomheder at betale en procentsats af deres samlede dankort-transaktioner i gebyr frem for en fast sats. I takt med at flere virksomheder skifter over til denne model sparer de flere penge. Især butikker med mange små transaktioner kan spare mange penge ved denne model, der er med til at gøre Dankortet til den billigste betalingsløsning for virksomhederne.  

Lov om betalinger bestemmer, at Nets højst må opkræve gebyrer svarende til de relevante omkostninger ved driften af Dankort, der udregnes ved at lægge pengeinstitutternes og Nets’ omkostninger sammen. Omkostningerne undersøges og fastsættes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen hvert andet år, og sidste undersøgelse viste, at begge parters omkostninger var faldet. Den næste undersøgelse gennemføres i løbet af i år.  

Fastholdelsen af prisen på sidste års lave niveau er til glæde for både virksomheder og forbrugere.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.