Seneste Nyt

Registrere din forventede emballagemængde nu!

Når du distribuerer, importerer eller producerer emballerede produkter, er du omfattet af det udvidede producentansvar for emballage med registreringspligt i perioden 1. april til 31. august i år.

Alle virksomheder, der sætter emballerede produkter på markedet, bliver ansvarlige for at finansiere og organisere indsamling, sortering og behandling af deres emballageaffald i 2025. Det vurderes, at det svarer til cirka 41.000 danske virksomheder.

Tjek om din virksomhed er omfattet

Det udvidede producentansvar for emballage træder i kraft den 1. juli 2025, men allerede fra april 2024 har omfattede virksomheder pligt til at registrere sig hos DPA (Dansk Producent Ansvar) og indberette et estimat over deres forventede emballagemængder for 2024.

Læs mere om registrerings- og indberetningspligten her.

VANA varetager registrering og håndtering

VANA er en kollektiv ordning, der påtager sig det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for producentansvaret på vegne af sine medlemmer. Som medlem slipper du således for selv at skulle indsamle og affaldsbehandle den emballage, du bringer på markedet.

Se priser for medlemskab hos VANA

Om VANA
VANA A/S er stiftet og ejet af Danmarks største branche- og erhvervsorganisationer, hvis medlemmer tæller ca. 80% af de virksomheder, der bliver omfattet af producentansvaret på emballage, og dækker alle brancher. 

Landbrug & Fødevarer, DagSam, Dansk Erhverv og Dansk Industri stiftede VANA i 2021 for at hjælpe danske virksomheder med at løfte det udvidede producentansvar miljørigtigt, administrativt enkelt og omkostningseffektivt. 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.