Ambiente Trends 2018: Tradition møder innovation

Hvad er nyt? Hvad forbliver det samme? Fremtidens boligtrends er netop blevet præsenteret på Ambiente i Frankfurt.

”Fusion, Link and Connection” er overskriften og ikke mindst den besked, som trendbureauet bora.herke.palmisano gerne vil sende med trenden 2018 fra Ambiente. 
Trendspotterne har fundet og filtreret de relevante indflydelser inden for design, kunst, arkitektur, mode og livsstil, udvalgt produkter blandt Ambientes udstillere, og præsenterer dem nu i fire trendverdener.
“Det handler i stadig stigende grad om en søgen efter velvære, mening og alternative muligheder. Fokus er på ting til hverdagen, håndlavede ting, bæredygtighed og ikke mindst en fremtidssikring. Det vil afspejles i fire stilistiske retninger: Modest Regenerations, Colourful Intentions, Technological Emotions og Opulent Narrations, hvor designet spænder fra rustik enkelhed til strejf af barok storslåethed”, lyder det fra trendbureauet.

Fire trendverdener i 2018


Modest Regenerations – helt enkelt
En trend, der er både moderne og tidløs, og som samtidig er enkel og afslappet. Den står for et rent, moderne boligindretningskoncept, der kombinerer velkendte ideer med nye. De foretrukne materialer er træ, sten, beton, keramik, bambus og støbejern – enten lakeret eller emaljeret – såvel som hør og ud i naturlige nuancer.


Colourful intentions – etiske værdier kombineret med stærke farver.
Etiske værdier kombineret med stærke farver, kraftfulde mønstre, dynamik og vitalitet. Mikset af materialer, recycling og upcycling, er baseret på etiske værdier, der sikrer, at produkterne ikke bare er udtryksfulde men at de også er bæredygtige. Genbrugt plastic, metal, træ og tekstiler ses i ternede mønstre, striber og med dekorative border. 


Technological Emotions – innovative materialer i et emotionelt tiltalende design.
En stilistisk retning, der både er visionær, sofistikeret og sensitiv. Der eksperimenteres med nye teknologier, og det har skabt et udtryk ikke af noget køligt og pragmatisk, men af design, der appellerer til følelserne. Det omfatter bl.a. usædvanlige materiale- og produktkombinationer f.eks. papir og hør. Andre elementer, der taler til sanserne, er super tyndt film, bløde tekstile strukturer og innovative, visuelle accenter.


Opulent Narrations – modet til at være storslået
En modig trendverden med hang til excentricitet og historiske citater. Dette pittoreske look er markeret af ægte, skønne orientalske materialer og en kærlighed til de storslåede detaljer. Det gælder brugen af kunstnerisk dekoreret porcelæn, ædelsten, ornamenteret læder, brokader, broderier og relieffer.