En super branche, et super netværk og et fantastisk seminar

”Det er ganske enkelt en fornøjelse at være sammen med mennesker fra FAGA og fra vores branche i det hele taget. Man fornemmer så meget positivitet, så meget energi og så meget lyst til at netværke”. Det siger Camilla Christensen indehaver af A.U. Maison og medlem af FAGA’s bestyrelse. Camilla har haft ansvaret for FAGA’s to trendseminarer med trendbureauet SPOTT i henholdsvis Herning og København.

- Skrevet af Pia Finne

Camilla slår også fast, at der er en klart stigende interesse for at deltage på trendseminarerne. 

”Denne gang havde vi over 100 tilmeldinger i alt. Ifølge vores undersøgelse søger FAGA’s medlemmer netværket, og trendseminaret er en ”Golden opportunity” i forhold til at være sammen, få feed back og høre, hvad der sker i branchen på grund af måden, det er bygget op på med workshops, hvor der samarbejdes i teams på tværs af virksomheder”.

”FAGA’s bestyrelse har netop holdt strategidage, hvor vi brugte to dage på at tage turen op i helikopteren for at kigge på foreningen i fremtiden. Før strategidagene havde vi udsendt et spørgeskema til FAGA’s medlemmer, og vi fik rigtig mange svar retur. Her viste det sig, at blandt andet trendseminarerne lå højt på listen over medlemsfordele.

Netop derfor vil man fremadrettet forsøge at få råd til at holde halvårlige trendseminarer.

Camilla understreger, at hun fremadrettet vil arbejde på, at trendseminarerne skal rumme endnu mere netværk. ”Vi skal skabe de små rum og endnu flere måder, man kan komme i god og inspirerende kontakt med hinanden på. I Herning sluttede vi bl.a. af med et glas techampagne og lidt mere netværk, og det fungerede meget fint”.
Hun kalder FAGA’s brancheunivers for fantastisk. ”Vi kan lide at være sammen, og vi kan lide at more os. Vi er en branche af ildsjæle og iværksættere. Sætter man den slags mennesker sammen, så sker der kreative ting, og jo mere rum, vi i FAGA kan skabe til netop det; jo mere netværk, FAGA’s medlemmer har, jo bedre muligheder giver det virksomhederne i fremtiden”.

Camilla Christensen roser også Anja Bisgaard Gaede fra SPOTT for et konkret, indholdsrigt og brugbart trendseminar. ”Det rummede præcis det, rigtig mange af FAGA’s medlemmer kan tage direkte med hjem og bruge i deres videre trendarbejde”. 

Både MCH og SMVdanmark stillede lokaler gratis til rådighed for trendseminarerne henholdsvis vest og øst for Storebælt, og det betyder meget, lyder det fra Camilla, der videre fortæller, at man fra FAGA’s side selv har påtaget sig en række opgaver i forbindelse med trendseminarerne frem for at lægge dem ud til eksterne netop for at holde prisen på et fornuftigt niveau.

”Det betyder faktisk, at vi kan holde deltagelsen på trendseminarerne nede på en pris, hvor alle kan være med, for vi vil gerne give så mange som muligt muligheden for at få masser af input og sparring, samt muligheden for at få fyldt værktøjskassen op med ideer og inspiration, der kan bruges såvel i hverdagen hjemme i virksomheden, som når der skal udvikles nye kollektioner. Med den pris, vi kan holde deltagelse på trendseminarerne på, har virksomhederne også råd til at sende flere medarbejdere afsted, og dermed kan de netværke såvel internt som eksternt”.

Camilla håber på, at endnu flere deltager på trendseminarerne næste gang.

”Jeg fik en fantastisk god feed back fra deltagerne på trendseminaret i Herning, hvor jeg selv deltog. Det sætter jeg meget stor pris på. Samtidig er jeg generelt meget glad for måden, trendseminarerne er blevet modtaget på af FAGA’s medlemmer, og jeg glæder mig allerede til næste gang, der står trend på programmet”.