Et marked for børn

Mange af FAGA’s medlemmer har ting til børn i sortimentet. Netop derfor – eller måske fordi man gerne vil udvikle sig forretning med et nyt marked – kan det være en idé at kaste blikke i retning af Kind + Jugend messen i Køln fra 20.-23. september.

- Skrevet af Pia Finne

Nutidens forældre går meget op i børnenes vækst og trivsel. Det gælder alt lige fra valget af det mest miljøvenlige sengetøj til legetøj med læring og ergonomisk korrekte møbler til børneværelset, og da FAGA’s medlemmer er driftige forretningsfolk, betyder det, at mange konstant er på udkig efter nye forretningsområder. Måske netop børn kan være det nye indsatsområde?

Har man allerede børneprodukter, kan det være, man vil udvide sit eksisterende marked med flere lande, eller det kan være, man vil udvide sit produktsortiment og forsøge sig i en ny gren af branchen. 

Går tankerne mod de mindste i vores samfund, dem, som forældrene gerne bruger penge på, er Kind + Jugend messen i Køln et ret godt bud. Messen løber af stablen fra 20.-23. september, og det er ikke bare børnetøj og barnevogne, der er at finde i messehallerne. Her findes nemlig alt fra netop de traditionelle børneprodukter til lækkert legetøj, service til børn, skønne tøjdyr og smukke småmøbler til børneværelset, så der er rigtig mange af de danske leverandører, og dermed FAGA’s medlemmer, der kan være med.

Fokus på trend

I 2017 lancerede Kind + Jugend et helt nyt messelayout, og i dag er et af fokusområderne bl.a. trenden. Man ser på, hvilke produkter, der vil inspirere forbrugerne i fremtiden, og hvilke innovationer, man bør kigge nærmere på. 

Kind + Jugend er den førende internationale messe for baby- og børneprodukter, og denne gang er den større end nogensinde. Den strækker sig således over seks messehaller og godt 110.000 kvadratmeter. 1.200 udstillere fra godt 50 lande vil præsentere deres produkter for over 22.000 besøgende fra hele verden.

På vanlig vis er der også fokus på nye produkter og nyudviklinger, som industrien præsenterer på Kind + Jugend. Herudover arrangeres et stort eventprogram under overskriften "Support Circle", hvilket betyder, at man igennem fordrag med videre søger at afdække den store innovationshastighed, der er i markedet, samt at give de besøgende en hurtig adgang til de vigtigste informationer.

I løbet af messen vil der blive uddelt forskellige awards i den innovative baby- og børnesektor, ikke mindst fordi Kind + Jugend faktisk er en rigtig fin marketingplatform for virksomheder, der vil diffentiere sig fra det øvrige marked med nytænkning. Der vil således være såvel en Kids Design Award som en Innovation Award og en Kind + Jugend Consumer Award, fordi messen også åbner dørene for forbrugerne.

I området Connected Kidsroom tager man emnet digitalisering op. Her præsenteres ideer, der kan anvendes i baby- og børneværelset for at give større sikkerhed og mere velvære. Området, der blev lanceret i 2017, findes i Hal 11.2.

DESIGN PARC-området viser ting, møbler og legetøj med et super design, som allerede er et hit på markedet. 11 forskellige produkter omfattende accessories, legetøj og børnemøbler vil dermed være at finde her.

Trend Forum

På messens Trend Forum vil emner som: “Hvilke produkter vil være vigtige for forældre og børn i fremtiden?”, ”Hvilke trends afspejles i børnenes værelser?”, og ”Hvilke farver og materialer vil være inspirationskilder?” blive taget op af eksperter, der tager et kig ind i fremtiden.

Spørgsmål omkring marketing, brand management og licenser vil også være på agendaen, og eksperterne kommer fra GfK, Trendbible og The Insights People. 

Så der er en del at komme efter på den forestående messe – også selv om man som leverandør blot vælger at tage turen til Køln for at snuse til et eventuelt kommende marked.

Yderligere information om messen kan fås på kindundjugend.de

På Kind+Jugend i Køln findes alt fra traditionelle børneprodukter til lækkert legetøj, service til børn, skønne tøjdyr og smukke småmøbler til børneværelset - her bringer vi en håndfuld stemningsbilleder, der viser et lille udpluk af de produktområder, som messen dækker.