SMÅT BRÆNDBART: Vi har behov for en stærk brancheforening

Efter en netop overstået og ikke mindst velgennemført messe i Herning, hvor ca. 30 pct. af de udstillende virksomheder var medlem af FAGA, føler jeg behov for endnu en gang at slå et slag dels for medlemskab af FAGA, dels for at man bakker op omkring Formland i Herning.

- Skrevet af Birger Nielsen, næstformand i FAGA

FAGA:

Jeg brugte nogle timer torsdag og fredag på at lave opsøgende medlemskabssalg for vores brancheforening.

Derigennem forstod jeg nødvendigheden af ikke bare at kunne tilbyde bonus på messen i Herning, men også af at slå et slag for betydningen af fællesskab og nødvendigheden bag dette.

Vi har behov for en stærk brancheforening, der kan supportere med vejledning og råd, der kan skaffe gode samarbejdsaftaler og lave rabat-ordninger med udbyderne af disse servicefunktioner.

Vi har brug for en stærkere profil, mere teknisk indsigt i samhandelsbarrierer og -muligheder med udlandet, mere support, der kan danne fælles-net for direkte svar på eksportmuligheder eller det modsatte.

Senest er der kommet nye regler omkring eksport til vor store nabo Tyskland, hvor der stilles lovkrav om ikke bare medlemskab af ”Der Grüne Punkt” men også andre emballageforordninger, såfremt man i virksomheden ønsker en sikker og korrekt eksport til dette land.

Snart står den megen omtalte ”Brexit” for døren..., hvad betyder det for virksomheder, der har eksport til UK? 

Vi kan kun afhjælpe disse svar og flere, der kommer, med en stærk brancheforening, der kan imødekomme med korrekte og udførlige svar.

Vi skal derfor sikre, at vores medlemstal ikke bare er konstant, men at vi sørger for, at alle, der kan have interesse og fordel af at være medlem, er oplyst om, hvilke muligheder, vi har.

Jeg nåede desværre ikke ud til alle ”ikke-medlemmer” på Formland, men kunne dog konstatere, at dem jeg nåede frem til, hurtigt kunne se betydningen af de muligheder, der ligger i at være medlem af FAGA.

Derfor kære FAGA-medlemmer; spred budskabet om FAGA til jeres kolleger i branchen, ikke bare for at opnå to dejlige flasker vin i ”hverve-kampagne”, men primært for at få nye medlemmer til at forstå vigtigheden af samhørighed i forhold til at kunne stå stærkere til fremtidige muligheder/udfordringer.

Formland

Vi har netop fået tal fra MCH, der informerer om en god og sund messe (nummer 70), der med mange tiltag, foredrag, trendoplæg etc., har opnået fin besøgsfremgang i et svært marked generelt for messer.

Mange andre forårsmesser kan samstemmende rapportere om besøgsnedgange med en ”trist” stemning til følge.

MCH kæmper en ihærdig og stædig kamp for at gøre Formland endnu mere attraktiv, ikke bare for de besøgende men selvfølgelig også for os udstillere.

Der ofres utrolige summer på at tiltrække besøgende/udstillere til messen:

  • Trendseminarer, foredrag
  • Trendzoner med talrige produkter indsamlet over en lang periode
  • Pop-up spisesteder, så køer undgås på hektiske messedage

Sammenlignet med andre design-messer, har den enkelte besøgende et pænt incitament i forhold til at gøre deres besøg så attraktivet og behageligt som muligt!

Vel har der været mange rokeringsrunder, der kan have udfordret og irriteret mange udstillere, forbi man ikke har fået den plads, man mener at have krav på jf. historikken. Men der synes nu at være en korrekt halfordeling, der tilgodeser de flestes behov.

Jeg har selv fornøjelsen af at være med i Formlands ”messe-komite”, der skal forstå at opfange og implementere ideer, krav og ønsker fra vores udstillere og besøgende. Og det er et virke, vi der sidder i komiteen, tager yderst seriøst.

Jeg håber derfor, at der gennem FAGAs medlemmer kan komme flere input gerne stilet direkte til mig eller andre bestyrelsesmedlemmer. Lad os høre, hvis der er noget, vi kan råbe højt om?

Med disse ord vil jeg gerne ønske vores medlemmer et godt nytår, og jeg håber på et stærkt FAGA, der kan hjælpe med et succesfuldt 2019.