Seneste Nyt

2,4 millioner kroner til messehjælp

I løbet af de seneste godt tre år har virksomheder inden for design-, gave- og brugskunstområderne fået godt 2,4 million kroner i støtte fra Eksportrådet til messedeltagelse. Halvdelen af de penge er gået til FAGA-medlemmer viser opgørelser.

- Skrevet af Pia Finne

Stort tilskud til FAGA medlemmer

I løbet af de seneste tre et halvt år har små- og mellemstore virksomheder inden for design-, gave og brugskunstbranchen modtaget ikke mindre end 2,4 millioner kroner i tilskud fra Eksportrådet til deltagelse på messer i Europa. Godt halvdelen af de penge, er gået til FAGA medlemmer. Det fortæller afdelingschef Jens Kvorning fra Håndværksrådet, der netop står bag det store arbejde, det er at ansøge om midler i Eksportrådet. 

Siden 2015 har 60 virksomheder således fået hjælp til deltagelse på Gave og Interiør Messen i Oslo, på Nordstil i Hamborg, Trendset i München samt senest også på Formex i Stockholm. På Formex var det således første gang, man havde en dansk fællesstand i januar, mens det på de to tyske messer igennem de senere år har været en tilbagevendende succes med fuldt bookede danske områder. 

”Der har været så stor søgning om deltagelse på Håndværksrådets fællesstande på henholdsvis Nordstil i Hamborg og Trendset i München, at vi i januar udvidede med ekstra stande, der også hurtigt blev revet væk”, fortæller Jens Kvorning, og han tilføjer, at man har sikret sig tilskud til fællesstande på Nordstil og Trendset til sommeren.
Til gengæld afslog Eksportrådet at yde tilskud til Formex til sommer grundet mangel på penge. Det er meget ærgerligt, da fællesstanden havde otte udstillere allerede første gang i et meget godt område.  

Plads på Nordstil og Trendset

”Der er stadig plads på begge messer. Trendset var udsolgt, men det er lykkedes at få endnu en stand i den populære hal A3, og vi har fået udvidet vores fællesstand i A4 på Nordstil”, pointerer Jens Kvorning, og han opfordrer kraftigt til, at FAGA’s medlemmer melder tilbage med, hvilke messer de ønsker, man skal ansøge om fællesstande på.

Se halplan for Nordstil her

Se halplan for Trendset her

Tilskud uden begrænsning

En af årsagerne til den øgede søgning til messerne, mener Jens Kvorning, er, at Eksportrådet har ”nulstillet” tre ganges reglen for små og mellemstore virksomheder, så man nu kan fortsætte med at få tilskud uden begrænsning. 
”Tre ganges reglen har desværre tvunget os til at afvise flere af de ”gamle” udstillere på vores fællesstande, og det er ærgerligt, da det er dyrt og tager tid at slå igennem på et nyt marked”, siger Jens Kvorning, og det er unægtelig en hjælp, når man kan få 50 pct. af sine omkostninger dækket. 

Kontakt

Nærmere oplysninger om fællesstandenes placering, priser, udstillere m.v. fås ved henvendelse til Jens Kvorning på tlf. 3059 0686 eller kvorning@hvr.dk. 

Planen for kommende messer ser således ud:  

Ansøgte og bevilgede fremstød

  • Ansøgt om fællesstand på Trendset i München i januar 2018. De er bevilget.

Ansøgte fremstød som venter på 2. behandling

  • Ansøgt om fællesstand i Birmingham to gange. Senest blev den lagt til fornyet vurdering. Planlagt i februar 2018.
  • Ansøgt om fællesstand på Nordstil i januar 2018.

Nye ansøgninger i maj 2017

  • Formex i februar 2018
  • Evt. Maison et Objets i Paris i foråret 2018
  • Evt. NY Now i New York i foråret 2018
  • Evt. Ambiente i Frankfurt i foråret 2018


 
 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.