Seneste Nyt

85 mio. kr. sikrer specialiserede vækstforløb til landets iværksættere

Grønne iværksættere og andre iværksættere med vækstpotentiale får med bevillingen på 84,7 mio. kr. til Beyond Beta-projektet adgang til modnings- og acceleratorforløb. Forløbene skal styrke iværksætternes forretning i tiden efter COVID-19.

- Skrevet af Via Ritzau

Med sin bevilling på 84,7 mio. kr. skalerer og udvider Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse projektet Beyond Beta, der siden 2019 har tilbudt potentielle vækstiværksættere skræddersyede accelerationsforløb.

Regeringen og et flertal af Folketingets partier besluttede med finanslovsaftalen for 2021 at målrette 200 mio. kr. fra REACT-EU-programmet til iværksættere i hele landet med særligt fokus på grønt iværksætteri. Og bevillingen til Beyond Beta skal netop styrke de grønne iværksættere og andre potentielle vækstiværksættere, der arbejder inden for Danmarks styrkepositioner. En væsentlig del af projektets deltagere vil være de såkaldte ’Born Greens’.

Erhvervsminister Simon Kollerup ser frem til, at iværksættere får mulighed for at styrke deres forretning inden for landets styrkepositioner:
"Vi har brug for iværksættere til at skabe vækst og arbejdspladser, og med de forløb, som Beyond Beta tilbyder, vil vi kunne sætte skub på iværksætternes grønne og innovative løsninger. Grøn vækst er fremtiden, og sammen med erhvervslivet kan vi nu udnytte morgendagens muligheder og udvikle danske styrkepositioner.”

Rådgivning tilpasset den enkelte iværksætter

Beyond Beta tilbyder iværksætterne individuelt tilpassede acceleratorforløb, hvor de modtager rådgivning målrettet lige præcis deres virksomheds mulighed for at skalere forretningen.

Med de ekstra midler udvides partnerkredsen bag projektet samtidig. I fremtiden står alle landets erhvervshuse klar til at hjælpe. Derudover deltager landets stærke klyngeorganisationer, virksomheden Accelerace, Dansk Designcenter og en række private aktører. Tilsammen skal de sikre, at virksomhederne får adgang til den nyeste viden på deres område.

Det glæder Jakob Riis, der er formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at bestyrelsen kan være med til at støtte den specialiserede rådgivning af landets iværksættere:
"I bestyrelsen har vi stor tiltro til, at Beyond Beta kan løfte iværksætterne, når både erhvervshuse, klyngeorganisationer og private aktører står klar til at hjælpe med skræddersyede forløb. Det brede partnerskab i Beyond Beta vidner om en indsats, hvor iværksætterne får mulighed for at udvikle deres forretning til næste niveau”.

Om iværksætterindsatsen og REACT-EU

Beyond Beta tilbyder individuelt tilpassede modnings- og acceleratorforløb til iværksættere og hjælper med at lægge fundamentet til en skalerbar forretning. Med udvidelsen af indsatsen vil tilbuddene kunne gives til flere iværksættere inden for Danmarks styrkepositioner.

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har målrettet 200 mio. kr. fra REACT-EU-programmet mod iværksættere. Midlerne skal bidrage til at afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte iværksættere i hele landet med særligt fokus på grønt iværksætteri. Indsatsen er en del af en samlet REACT-EU-indsats på 1,3 mia. kr., som også omfatter virksomhedsprogrammet og opfølgning på anbefalingerne fra de regionale vækstteams.

Iværksætterindsatsen skal være afviklet senest medio 2023.

Læs artiklen på via.ritzau.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.