Seneste Nyt

Corona giver udsigt til markant færre erhvervsrejser

Selv når alle restriktioner er ophørt, vil halvdelen af erhvervslederne begrænse deres erhvervsrejser efter COVID-19-restriktionerne ophører, viser en pulsmåling fra PwC.

- Skrevet af PwC Danmark

Således svarer 48 procent af erhvervslederne, at de forventer, at deres virksomhed vil begrænse antallet af erhvervsrejser.  

“Målingen understreger, at COVID-19 ikke alene har ændret erhvervslederes adfærd nu og her, men at vi kan se frem til, at der også efter restriktionernes ophør vil være væsentlig færre, der rejser. Det skyldes, at mange har fået øjnene op for mulighederne ved digitalisering og online møder. Og de færre rejser har en positiv effekt på virksomhedernes klimaaftryk, som også betyder noget for mange”, fortæller Susanne Stormer, partner og leder af PwC's sustainability team.     

I de store virksomheder er det syv ud af 10 erhvervsledere, der vil begrænse erhvervsrejser efter restriktioners ophør, mens det er et mere blandet billede blandt de mindre virksomheder. 

“Det er positivt, at det særligt er erhvervsledere fra de store virksomheder, der fortsat vil begrænse erhvervsrejser. Det er typisk i de store eksportvirksomheder, der er høj rejseaktivitet. Det bliver interessant at følge, hvilken effekt det vil have på klimapåvirkningerne”, tilføjer Susanne Stormer.   

Hjemmearbejde bliver varig for mange 

PwC’s pulsmåling viser desuden, at 61 procent af erhvervslederne forventer, at deres virksomhed vil byde på bedre muligheder for hjemmearbejde. Og knap halvdelen af erhvervslederne (48 procent) forventer samtidig at afholde de fleste møder online, også efter restriktionernes ophør.   

“COVID-19-pandemien har vist, at man kan nå rigtig langt med hjemmearbejde, der giver medarbejderne større fleksibilitet. Det kan medføre øget motivation og dermed et større engagement hos mange på grund af f.eks. forbedret work-life balance, mindre transporttid, og bedre mulighed for at løse opgaver, der kræver høj koncentration”, fortæller Susanne Stormer, der fortsætter:  

“Virksomhedsledere skal dog være opmærksomme på at fastholde medarbejdernes trivsel og oplevelse af at være en del af en fælles arbejdskultur og sikre videndeling. Det, at vi sidder hver for sig derhjemme og arbejder, kan påvirke medarbejdernes oplevelse af den fælles kultur og samarbejdet negativt. Jeg tror derfor, at vi vil se, at mange virksomheder kombinerer hjemmearbejde og online møder, så man for eksempel vil have dage, hvor alle medarbejdere møder ind på virksomheden for at sikre, at fællesskabet fortsat styrkes”. 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.