Seneste Nyt

Domstolsstyrelsen søger sagkyndige til småsagsprocessen

Domstolsstyrelsen søger lige nu sagkyndige til småsagsprocessen - en særlig forenklet retssagsprocedure, der finder anvendelse i civile retssager om mindre krav.

 
Domstolsstyrelsen beskikker sagkyndige til småsagsprocessen i medfør af retsplejelovens § 404, stk. 3. Beskikkelsen gælder for 4 år og er frivillig, forstået på den måde at du altid kan bede Domstolsstyrelsen om at blive fritaget for beskikkelsen igen. Der afholdes en beskikkelsesrunde ca. hvert 2. år.

Hvis du bliver beskikket som sagkyndig i småsagsprocessen, vil du blive optaget i domstolenes meddommerdatabase. Når der er behov for en sagkyndig erklæring i en småsag, finder retten som udgangspunkt en beskikket sagkyndig fra meddommerdatabasen. Retten vælger en sagkyndig, som har de faglige kvalifikationer, der er behov for i sagen. 

Herefter formulerer retten de spørgsmål, der skal besvares og sender dem til den sagkyndige. Den sagkyndige kommer med et prisoverslag til retten, og hvis prisoverslaget kan godkendes, bliver den sagkyndige bedt om at besvare spørgsmålene skriftligt inden for en frist. Herefter får den sagkyndige tilkendt et vederlag fastsat med udgangspunkt i prisoverslaget. 
I særlige tilfælde kan retten bede den sagkyndige om også at afgive mundtlig forklaring. 

Beskikkelsen gælder for 4 år og er frivillig, forstået på den måde at du altid kan bede Domstolsstyrelsen om at blive fritaget for beskikkelsen igen.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.