Seneste Nyt

E-handelsbarometer 2. kvartal 2022: Dansk e-handel ramt af tilbagegang

Over halvdelen af de danske netbutikker oplevede et omsætningsfald i 2. kvartal. Det fører dog ikke til panik i den vækstforvænte branche, forklarer e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, Niels Ralund: ”Forbrugerne handler stadig rigtig ofte online, men de bruger færre penge.” Der er stadig vækst i forhold til tiden før corona.

- Skrevet af Dansk Erhverv

Da coronakrisen ramte Danmark, blev der sat ekstra fart på forbrugernes digitale køb. Det mærkede man blandt andet hos netbutikken Gucca.dk, der sælger alt fra bøger og legetøj til boliginteriør.  

I den seneste kvartalsanalyse fra Dansk Erhverv svarer over halvdelen (53 procent) af virksomhederne, at de oplevede et omsætningsfald i 2. kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år.  

For flere er der tale om et markant fald – hver femte oplevede således nedgang på mellem 15 og 25 procent, mens 17 procent kunne se omsætningen dykke med mindst 25 procent. 

Analysen viser også, at nedgangen rammer stort hele branchen; store og små samt ”rene” netbutikker og omni-channel-virksomheder.  

Nettet er stadig populært, men forbrugernes økonomi er presset 
E-handlen har siden fødslen haft vokseværk og derfor kunne tilbagegangen umiddelbart godt springe lidt i øjnene. Det er dog ikke tilfældet, mener Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, som også pointerer, at tallene sammenlignet med 2019 er fine. "Sammenligner vi med 2019 tal, så ligger salget stadig højere, og jeg oplever heller ikke, at virksomhederne ikke aner, hvad de skal gøre."

”Den faldende omsætning skyldes ikke, at forbrugerne vender netbutikkerne ryggen. Det handler primært om den historisk lave forbrugertillid, den tårnhøje inflation og de stigende omkostninger. Forbrugerne handler stadig rigtig ofte online, men de bruger færre penge.” 

Virksomhederne er også blevet spurgt, hvilke forventninger de har til hele året sammenlignet med 2021. Svarene stemmer fint overens med, hvordan det er gået indtil videre; Hver fjerde forventer fremgang, mens mere end halvdelen vurderer, at omsætningen vil være lavere end sidste år.

Læs mere på danskerhverv.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.