Seneste Nyt

F&H er årets bedste praktikplads

Et nøje tilrettelagt forløb, en god kemi og en vild udvikling sikrer F&H of Scandinavia prisen som bedste praktikophold 2020 på Erhvervsakademi Dania sammen med logistikøkonomen Dennis Mortensen.

Hvert år er 700 studerende fra Erhvervsakademi Dania i praktik i virksomheder i hele verden som en del af deres videregående uddannelse. I en særlig konkurrence bliver det allerbedste praktikophold fundet, og det blev i år matchen mellem logistikøkonom-studerende Dennis Mortensen og F&H of Scandinavia. De løb sammen med førstepræmien og titlen som Årets Dania-praktik 2020.

”En praktikant som Dennis, der tør sige noget og bidrager aktivt, giver et andet syn på tingene og tilfører et frisk pust af viden. Den tid, vi investerer i praktikanter, får vi mange gange igen, og derfor betyder prisen rigtig meget,” forklarer Ruddi Vestergaard Nielsen fra F&H, som blandt andet leverer til Imerco og Kop & Kande-butikkerne.

Udvikler en hel ny lagerstyring

Det er 34-årige Dennis Mortensen fra Viborg, som har indstillet F&H. Hans praktik startede tilbage i januar, hvor han først kom på lageret og oplevede, hvordan de 10.000 varenumre og 41.000 pallepladser på 33.000 m2 fungerer i praksis. Langsomt er han rykket ind på kontoret sammen med Ruddi Vestergaard Nielsen. Udfordringen var klar for logistikøkonomen.

”I fremtiden skal vi ikke kun have varer til virksomheder i store partier, men også levere direkte til private kunder. Det giver en øget kompleksitet og flere små forsendelser, hvilket stiller store og andre krav til vores logistik. Det hjælper Dennis os med at udvikle,” fortæller logistikdirektør Ruddi Vestergaard Nielsen, der for mange år siden selv læste logistik på det, der i dag er Erhvervsakademi Dania i Hobro, hvor Dennis studerer.

Læs hele artiklen på fh-as.dk

SMVdanmark har siden coronakrisens start efterlyst økonomiske incitamenter til de virksomheder, der har lærlinge. Det har ganske enkelt været en nødvendighed, fordi det tog 11 år, før praktikpladsarbejdsmarkedet efter finanskrisen havde normaliseret sig på et førkrise-niveau.

SMVdanmark har også kæmpet for, at AUB-midlerne skulle kanaliseres direkte ud i de virksomheder, der uddanner lærlinge, og ikke bevidstløst tilbagebetales til alle, og ikke-uddannende virksomheder. Med gårsdagens trepartsaftale har SMVdanmark fået opfyldt stort set alle ønsker.

”Vi er glade og stolte over, at det er lykkedes at få AUB-midlerne målrettet virksomheder med lærlinge,” siger uddannelsespolitisk chefkonsulent Heike Hoffmann.

”Økonomisk støtte her og nu til de virksomheder, der holder fast i uddannelsesansvaret, er, hvad vi har bedt om, og det har vi fået.”

Begavet konstruktion

Også selve konstruktionen i aftalen er fornuftig, mener hun.

”Virksomhederne får både tilskud i praktik- og skoleperioder, og det vil styrke den likviditet, som corona har sat så stærkt under pres,” siger Heike Hoffmann videre.

”Det vil give stærke, stærke incitamenter både til at fastholde lærlinge og til at indgå nye aftaler, så manglen på faglært arbejdskraft afhjælpes.”

SMVdanmark er også glad for den del af aftalen, der holder hånden under lærlingene og søgningen til erhvervsuddannelserne.

”Vi har på ingen måde brug for en ny fortælling om praktikpladsmangel. Derfor er det vigtigt, at Danmark samlet set sender et signal til alle potentielle faglærte, at vi vil erhvervsuddannelserne, at vi finder penge til at løse problemerne, og at ingen skal efterlades på bagperronen. Konstruktionen i aftalen indebærer, at der både sendes positive signaler til virksomhederne og til de elever og lærlinge, mange brancher mangler.”

”Skal vi finde hår i AUB-suppen, så er det, at de økonomiske incitamenter ikke gives med tilbagevirkende kraft til de virksomheder, der også i marts og april holdt fast i uddannelsesansvaret og indgik uddannelsesaftaler. Dem kunne man også have fundet en gulerod til,” siger hun og refererer til sondringen mellem de virksomheder, der før og efter 1. maj havde lærlinge, hvor dem før får 75 pct. lønrefusion og dem efter får 90 pct.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.