Seneste Nyt

Få støtte til markedsanalyser i udviklingslande

Din virksomhed kan nu få op til 750.000 kr. i støtte fra Danida til at undersøge forretningspotentialet i en lang række udviklingslande.

Kilde: Håndværksrådet.

Kan du finde nye kunder i Kenya eller Burkina Faso? Vil du købe ind i Indonesien eller producere i Bangladesh? Mulighederne kan være nok så store, men de færreste små og mellemstore virksomheder tager springet ud på fjernmarkederne.

Det skyldes især den store økonomiske risiko, som kun få små og mellemstore virksomheder har mulighed for at løbe. Men nu stiller statens udviklingsorganisation Danida en ny pulje til rådighed for virksomheder, der ønsker at undersøge markedspotentialet eller potentialet for samarbejder i Danidas såkaldte ’prioritetslande’ - altså de udviklingslande, som Danida samarbejder med. 

Styrker SMV’ers internationalisering
Håndværksrådet har længe presset på for at små og mellemstore virksomheder, SMV’er, fik bedre muligheder for at undersøge det kommercielle potentielle muligheder i fjerne markeder og udviklingslande. Derfor bakker Håndværksrådet op om den nye mulighed, som Danida har døbt ”Business Development Programme”.

”Internationale aktiviteter i udviklingsøkonomier skaber ordrer og job både i Danmark og ude. Derfor er det et problem, at mange SMV’er i dag ikke får realiseret det potentiale, de reelt har for internationalisering. Programmet her har fokus på afdækning af de kommercielle muligheder, og virksomhederne forpligter sig ikke på forhånd til længerevarende samarbejder med lokale partnere, så derfor er det vores vurdering, at programmet egner sig særdeles godt til SMV’ernes behov”. Det siger chefkonsulent Tine Bork fra Håndværksrådets internationale afdeling.

Skab grundlaget for en god forretning
Business Project Development støtter udarbejdelse af markedsundersøgelser, forretningsplan m.m., og Danida støtter hver virksomhed med op til 750.000 kr., som bl.a. dækker rejseudgifter og konsulenthonorarer.

”Mens store virksomheder godt kan håndtere den økonomiske risiko på fjerne markeder, er det en markant større udfordring for SMV’erne. Særligt en række markeder i Afrika og Asien vil være relevante for danske SMV’er, så derfor er det positivt, at Danida nu præsenterer et program, der kan hjælpe med at realisere det potentiale, mange SMV’er har for internationalisering”, siger Tine Bork.

Sunde SMV’er gennem internationalt samarbejde
Business Project Development støtter udarbejdelse af markedsundersøgelser, forretningsplan m.m., og Danida støtter hver virksomhed med op til 750.000 kr., som bl.a. dækker rejseudgifter og konsulenthonorarer. Håndværksrådets internationale konsulenter kan assistere både med udarbejdelse af ansøgninger til programmet og gennemførelse af for undersøgelser, udarbejdelse af budgetter og forretningsplaner mm. 

Fakta om Business Project Development
”Business Project Development” sætter danske virksomheder i stand til at udvikle projektmuligheder i udviklingslande, hvor forretning og investering ofte er forbundet med relativt store omkostning og risici i forhold til mere etablerede markeder. Aktiviteten kan føre til handelssamarbejde, partnerskab, projektleverance eller investering inden for GoGlobal, der er et samarbejde mellem Danida, Eksportrådet, IFU og EKF.

Vil du vide mere?
Kontakt chefkonsulent Tine Bork på bork@hvr.dk eller telefon 32 63 03 39
Læs mere om Business Development Project og se listen over Danidas prioritetslande på Danidas hjemmeside.
Læs om Håndværkrådets politiske arbejde for bedre internationaliseringsmuligheder for SMV’er.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.