Seneste Nyt

Formland er tilbage på sporet

Formland er tilbage på sporet. Ingen tvivl om det! Og fra FAGA’s formand, Marianne Jensen lyder der en stor ros til MCH for den måde, Formland i august blev afviklet på.

- Skrevet af Pia Finne

Formland er tilbage på sporet. Ingen tvivl om det! Og fra FAGA’s formand, Marianne Jensen lyder der en stor ros til MCH for den måde, Formland i august blev afviklet på.

”FAGA har netop genforhandlet aftalen med Formland, og man er nået frem til en ny og historisk set fantastisk aftale, der ikke ses lignende noget andet sted i verden”, fastslår Marianne Jensen. Det gælder en bonus til FAGA-medlemmer, yderligere en loyalitetsbonus til de FAGA-medlemmer, der udstiller flere gange i træk, og sidst en to-i-én messerabat, når man som FAGA-medlem tegner sig for begge messer på et år.

”Det fås ikke bedre, og husker man vel at bemærke at sende sin kontrakt frem i tide og at betale sin faktura til tiden, er der store penge at spare for FAGA’s medlemmer”, lyder det fra Marianne Jensen, og hun tilføjer, at flere desværre ”glemmer” at fremsende kontrakten og betale til tiden. ”Og det kan let betyde ærgerlige 10.000 kr. lige ud ad vinduet”.

Så masser af ros til Formland. Men lidt malurt i bægeret er der dog også fra Marianne Jensen, der når hun ser på Formland lidt oppe fra helikopteren, godt kan blive bekymret for, om den messe, der historisk set er en gave- og brugskunstmesse i højere grad er ved at udvikle sig til en isenkrammesse.

”Vi er selvfølgelig glade for den store tilslutning, der var fra isenkramkæderne denne gang, og for den positive udvikling, Formland er inde i, men der skal være en balance i tingene, og på længere sigt, kan der være en tendens til, at den gave- og brugskunstbranche, der oprindeligt dannede grundlag for Formland, nu bliver skubbet i baggrunden. Det er ikke alle udstillere på messen, der har gennemfaktureringsaftaler med kæderne, og det skal det heller ikke være. Men man kan godt lidt få en fornemmelse af, at Formland er ved at blive en lukket fest, hvor ikke alle føler sig lige velkomne”.

At isenkrambranchen med fusionen mellem Inspiration og Imerco nu er blevet endnu mere sig egen, giver kun yderligere næring til Marianne Jensens frygt for udviklingen.

”Dog har sammenlægningen af de to store kæder forhåbentlig også den effekt, at der kommer mere ro i branchen. Det er ikke sundt, konstant at skulle slås om at sælge det hele til det halve, som budskabet fra isenkrambranchen lyder i dag, og hvor vi som leverandører derfor skal levere varer enten under eller lige omkring kostpris. Det kan ingen af os overleve på, så det, håber vi, der laves om på nu”.

”Når det er sagt, havde jeg med min virksomhed en rigtig god messe, og dem, vi igennem tiden har handlet med både kæder og varehuse mødte talstærkt op”, siger Marianne og slår fast, at den udbredte holdning om, at de store indkøbere ikke kommer lørdag og søndag, i hvert fald ikke holder stik.

Bestyrelsen på tur

I september river FAGA’s bestyrelse to dage ud af deres ellers travle kalender til gavn for FAGA’s medlemmer.

”Vi tager til Hamborg for her at få ro til at gå FAGA efter i sømmene, se foreningen lidt oppefra samt gå alle vore rabataftaler efter i detaljer og tale igennem, om nogle skal opsiges, og om der er ideer til andre, der kan tages fat i. Herudover taler vi fremtiden for FAGA igennem, tager nye input og ideer op, og så skal vi til møde på Handelskammeret for at blive klogere på det tyske marked ligeledes til gavn for FAGA’s medlemmer”, lyder det fra Marianne Jensen, der også skal med Håndværksrådet en tur til London for at tale om, hvad Brexit kan komme til at betyde, og hvad Håndværksrådet i den forbindelse kan gøre for FAGA’s medlemmer.

Fra Formland:

 

 

 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.