Seneste Nyt

Generalforsamling i Matadors fodspor

Med Korsbæk som kulisse kunne der nemt have udspillet sig et drama under årets generalforsamling, men alt forløb i god ro og orden. Udskejelserne dem tog karaktererne fra Matador sig af.

- Skrevet af Anita Bram Jahn, FAGA Sekretariatet

Det var et autentisk og gennemført setup, der dannede ramme omkring FAGA’s generalforsamling, som i år blev afholdt 21. maj i Korsbæk på Bakken.

Forsamlingen talte 27 deltagere, der fik sig en velsmurt dialog under frokosten, som blev krydret med et kort visit af bl.a. Grisehandler Larsen og hunden Kvik. 

Da den sidst bid klassisk dansk mad var gledet ned, tog FAGA’s formand, Marianne Jensen, hul på sin beretning.

Hun kunne bl.a. glæde sig over, at hvervekampagnen har virket: 

”Med 30 nye indmeldinger pr. 1. januar i år er vi oppe på 330 medlemmer. Halvdelen af de nye medlemmer er hvervet af andre medlemmer, så det er rart at se, at den kampagne, vi satte i gang med 2 flasker vin pr. medlem, man hverver, har virket – blive endelig ved med det og husk at spørge dine naboudstillere på Formland, om de er medlem af FAGA”. 

 

Flot opbakning til trendseminaret

FAGA har i samarbejde med pej gruppen afholdt målrettede trendseminarer med fokus på de kommende sæsoner i interiørbranchen. 

På det seneste seminar i april var der stor deltagelse med i alt 99 personer, og der var roser fra deltagerne hele vejen rundt – formanden berettede om et par af kommentarerne: ”Det er altid sundt med nye input. Man får en billedstorm af inspiration. Det var et utroligt spændende og professionelt arrangement med et alsidigt program. Seminaret havde en superfin blanding af høj relevans og god bredde”. 

Der afholdes trendseminar igen 7. oktober i København og 8. oktober i Herning, hvor interiørsæsonen for Autumn/Winter 20/21 er på programmet. 

 

Godt gang i eksportstøtten

SMVdanmark har gennem årene arrangeret fællesstande på nogle af de internationale interiørmesser med flere af FAGA’s medlemmer blandt deltagerne.

Trade Council yder tilskud til fællesstandene, som i 2018 blev støttet med ikke mindre end 2,54 mio. kroner. 

”Vores branche bliver ofte overset fra politisk hold, her er det altid vind og sundhed, der får de største støtteordninger. Men takket være Jens Kvornings indsats er der endelig kommet mere fokus på design og interiør til gavn for FAGA’s medlemmer”, lyder det fra formanden. 

I efteråret udstillede 15 virksomheder på fællesstanden i Paris – en messe der stort set er umulig at komme i betragtning på som enkeltudstiller. Yderligere var der 9 firmaer på fællesstanden i München og 14 i Sverige. 

Stor tak til bestyrelsen

Formanden glæder sig over et godt samarbejde i bestyrelsen: ”Vi har forskellige holdninger, og vi er ikke altid enige, men vi er enige om målet og yder en ihærdig indsats. Jeg sætter stor pris på, at bestyrelsen vil bruge deres kostbare tid på FAGA, og med den kompensation, der blev vedtaget på sidste generalforsamling, er der skabt et incitament for den kommende generation til at gå ind i bestyrelsesarbejdet, så foreningen kan føres videre”. 

Formanden opfordrede medlemmerne til at komme med konstruktive input til bestyrelsen, inden hun rundede sin beretning af og takkede for opbakningen i året der er gået.

Formandens beretning blev godkendt uden indvendinger. 

LÆS REFERATET MED BERETNINGEN I SIN FULDE LÆNGDE

Godkendelse af regnskab, budget og kontingent

FAGA’s kasserer, Christian Storm, fremlagde årsregnskabet for 2018 med indtægter for i alt kr. 2.254.483 og samlede udgifter på kr. 2.292.767. 

Der har været et negativt udsving i de aktier, som foreningen har i Danske Bank, hvilket har medført et aktietab på kr. 35.830, og dermed ender årets resultat på kr. -74.114.Regnskabet balancerer med kr. 4.011.074. 

Budgettet for 2020 blev ligeledes gennemgået af Christian Storm. 

 

Bestyrelsen budgetterer med indtægter for i alt kr. 2.375.000, og de samlede udgifter sættes til kr. 2.334.000. Der forventes et resultat på kr. 86.000.  

Både regnskab for 2018 og budget for 2020 blev godkendt. Desuden foreslog bestyrelsen uændret medlemskontingent (kr. 3.200) samt indmeldelsesgebyr (kr. 300), hvilket også blev godkendt.  

 

Genvalg af alle kandidater

Der var genvalg af de fire opstillende medlemmer fra bestyrelsen:

  • Birger Nielsen (næstformand)
  • Rie Bidstrup (bestyrelsesmedlem)
  • Jacob Meulengracht (bestyrelsesmedlem)
  • Camilla Christensen (suppleant, sidder for 1 år).

Ligeledes blev revisor Erik Olesen og revisorsuppleant Annette Andersen genvalgt.

En ekstra suppleant i bestyrelsen

I henhold til foreningens vedtægter kan bestyrelsen indsætte en ekstra suppleant, som ikke skal vælges på generalforsamlingen.Den mulighed har bestyrelsen efterfølgende benyttet sig af og kan således byde velkommen til Kirsten Sander Iversen fra Andersen Furniture A/S. 

Nostalgisk rundtur i Matadors hjemby

Efter generalforsamlingen var der guidet rundtur i Korsbæk på Bakken, som er tro mod Matador-universet ned i mindste detalje. Karaktererne fra Matador var selvfølgelig også tilstede, og de slog sig løs i små, underholdende scener fra den folkekære serie. 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.