Seneste Nyt

Har du styr på din virksomheds persondata?

Næste år træder de nye regler for persondatabeskyttelse i kraft. Den nye lov indeholder langt skrappere krav til virksomhederne og kan give bøder i millionklassen.

Kilde: SMVdanmark - det nye Håndværksrådet

Fra den 25. maj 2018 afløser en ny EU-forordning de nuværende regler fra 1995. Så virksomhederne skal have styr på, hvordan de håndterer persondata, ellers vanker der bøder op til 20 mio. euro eller 4 pct. af den globale omsætning – alt efter hvad der er størst.
 
”Til forskel fra den nuværende danske Persondatalov, så er den nye EU-forordning en hel del skrappere. Tidligere var det sjældent, der blev uddelt bøder, og den typiske bøde var op til 10.000 kroner, men nu er det beløb sat markant op. Det er dog næppe bøder i 20 millionerkronersklassen, vi kommer til at se blandt danske SMV’er. Men en bøde på 100.000 kroner er også voldsom for en mindre virksomhed, ” siger Jeppe Rosenmejer, chefkonsulent og jurist i SMVdanmark – det nye Håndværksråd.
 
Han understreger, at vi udover større bøder også kan forvente, og at der vil komme et skærpet tilsyn med overholdelse af reglerne. Målet med EU-forordningen er at ensrette reglerne for persondata inden for EU.

Dokumenter til inspiraiton
Når du logger på SMVdanmarks hjemmeside, kan du få inspiration til, hvordan du kan udforme forskellige skriftlige retningslinjer for håndtering af persondata.
 
Du finder siden om persondata her
(OBS: siden kræver login)

Læs hele artiklen på SMVdanmark.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.