Seneste Nyt

Heimtextil lancerer digitalt materialebibliotek

Progressive materialeinnovationer præsenteres digitalt: Efter aflysningen af dette års messe på grund af coronapandemien udvider Heimtextil sine digitale tjenester og lancerer et nyt online materialebibliotek med titlen 'Future Materials Library'.

24 fremtidsorienterede materialer kan nu findes på www.heimtextil.messefrankfurt.com/future

Ved den sidste fysiske Heimtextil i 2020 havde besøgende mulighed for at udforske 'Future Materials Library' med alle deres sanser. Nu, i online-versionen af biblioteket, kan besøgende opdage potentialet i hidtil ukendte tekstiler, og dermed inviterer ”Future Materials Library” de besøgende til at åbne deres sind for eksperimentelle tilgange og revolutionerende ideer. 

Kuratorerne bag det nye materialebibliotek er London-baserede fremtidsforskningsbureau, FranklinTill. 

"Vi står foran en materialerevolution, der vil hjælpe med at genoprette balancen i vores forhold til vores planet. Som en del af Heimtextil Trends 21/22 præsenterer vi et nyt udvalg af materialer til interiør med spændende innovationer fra hele verden", siger Caroline Till  fra FranklinTill.

Kommercielt levedygtige produkter og nyudviklinger

Future Materials Library 2021 tilbyder materialepionerer en platform og præsenterer et miks af økonomisk gennemprøvede og revolutionerende udviklinger. FranklinTill har organiseret materialerne i fire temaer: REGENERATIVE AFGRØDER, GENSKABTE FIBRE, HØST AF AFFALDSSTRØMME og BÆREDYGTIG FARVE.

Et eksempel på en leverandør af regenerative afgrøder er det britiske selskab Tengri, som får sjældne yakfibre direkte fra et kooperativ af nomadiske yak hyrder i Khangai-regionen i Mongoliet. På denne måde beriger Tengri puljen af bæredygtige naturlige materialer, der ud over yakfibre omfatter hamp, fyrnælde og hør. 

Når det kommer til genfremstillede fibre, leverer de finske pionerer fra Ioncell et banebrydende materiale: De bruger en ionisk væske til at omdanne brugte tekstiler, papirmasse, gamle aviser og pap til stærke tekstilfibre, som derefter bruges til at fremstille langvarige stoffer af høj kvalitet.

Den fransk-hollandske virksomhed Tarkett udnytter også affaldsprodukter og giver brugte gulvbelægninger et andet liv. Ved hjælp af banebrydende teknologier adskilles de to hovedkomponenter i tæppefliser - garn og bagside - og en garnrenhed på 95 procent garanteres. 

På baggrund af at 28 millioner ton fødevarer hvert år smides væk i Japan, er landets fødevaretekstilvirksomhed dedikeret til at reducere madspild, som den bruger til at fremstille bæredygtige farvestoffer. I en patenteret proces omdannes blåbær, rødkål, kaffe og matcha til naturlige, strålende tekstilfarvestoffer. 

Med deres forskellige tilgange yder disse tekstilpionerer et spændende bidrag til omdannelsen af det nuværende lineære produktions- og forbrugssystem til en cirkulær model. Det er i overensstemmelse med målene for "Future Materials Library", som har til formål at overbevise både producenter og forbrugere om fordelene ved det cirkulære økonomiske princip. 

Ressourcerne er ved at løbe tør

Således tackler det nye Heimtextil-materialebibliotek et af de største problemer i den moderne tidsalder: Manglen på ressourcer på jorden. Især tekstilproduktionen skaber enorme og stadigt voksende mængder affald. Og i løbet af de seneste årtier har designbranchen udviklet en 'take, make and discard'-forbrugsmodel, der er utrolig skadelig for vores planet. I denne tid, hvor klimaet er i højsædet, skal fremtidsorienterede designere lære af naturen og arbejder sammen med den. De bestræber sig på at gøre brug af kraften i meget effektive naturlige cirkulære systemer til at skabe tekstiler og materialer, der er bedre for både mennesker og planeten.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.