Seneste Nyt

Konfiskering af 3. mands bil

I forbindelse med den nye lov om vanvidsbilisme har SMVdanmark fået udarbejdet to forskellige allonger til ansættelseskontrakterne til de medarbejdere, der bruger én af virksomhedens biler.

Den ene allonge er henvendt til de virksomheder, der har en kundebil i deres varetægt, f.eks. et værksted. Den anden allonge er til de, der kun har virksomhedens egne biler (eventuelt leasede biler) i deres varetægt.

Allongen kan bruges i stedet for tidligere fremsendte tro- og loveerklæring samt aftalevilkår. Vi anbefaler stadig, at I ved udlån, udleje eller prøvekørsel får jeres kunder til at underskrive tro- og loveerklæring samt aftalevilkår.

SMVdanmark anbefaler, at man sammen med allongen indhenter straffeattest på medarbejdere. Det er dog først planlagt, at overtrædelser af færdselsloven skal fremgå af straffeattesten til efteråret 2021, hvorfor der i de kommende måneder vil være en form for vacuum, hvor retsstillingen er usikker. Vi anbefaler, at I både indhenter straffeattesten nu og til efteråret, når den nye protokol får virkning.

Som nævnt ved tidligere fremsendte artikel, tro- og loveerklæring og aftalevilkår, så er vi jo ikke sikre på, at dette holder 100 %, da det ikke har været afprøvet ved domstolene endnu. Vi ved derfor ikke, hvilken linje de lægger, men dette er det bedste at gøre lige nu.

Allongerne kan hentes på SMVdanmarks hjemmeside.

Læs mere på smvdanmark.dk 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.