Seneste Nyt

Masser af muligheder for tilskud til vækst

FAGA’s medlemmer har mange muligheder få at få tilskud igennem SMVdanmark. Det kan være tilskud til eksport, tilskud til grøn omstilling eller tilskud til digital udvikling. Vi ser på de mange muligheder, der er for at udvikle virksomheden positivt.

- Skrevet af Pia Finne

Er du medlem af FAGA, har du også mulighed for at få tilskud til din virksomheds videre udvikling igen SMVdanmark. Her arbejder man med forskellige tilskudsordninger igennem SMV:Eksport, SMV:Digital og SMV:Grøn til eksport, digital udvikling og grøn omstilling.

SMV:Eksport hjælper med alt fra rådgivning til kompetenceudvikling og messer.

Igennem SMV:Eksport er der mulighed for at få tilskud på op til 72.500 kr. til hjælp fra en privat rådgiver i forbindelse med afklaring af virksomhedens eksportpotentiale, til at få løst de vigtigste eksportudfordringer måske gælder det et uigennemtrængeligt bureaukrati og et hav af certifikater, eller man har brug for hjælp til at vækste eksportaktiviteterne og få et dybere markedskendskab.

Det er således muligt at få 50 pct. af op til 145.000 kr., hvad enten det er til hjælp fra en ekstern rådgiver, man allerede har kontakt til eller én kontakt, der skal etableres, og hvad enten den eksterne konsulent har til huse i Danmark eller i på det eksportmarked, man gerne vil ind på.

Det har du mulighed for at få:

  • Løst den største eksportudfordring
  • Afdækket markedspotentialet
  • Identificeret de unikke salgsargumenter
  • Opbygget et eksportnetværk
  • Udpeget partnere og distributionskanaler

Få nøglen til mere eksport

EksportBoooster er en anden mulighed, hvis man vil eksportere til et land i EU, eller man vil øge eksporten via e-handel eller partnerskaber.

Også her gælder det 72.500 kr. i rådgivningstilskud 

Med Eksportbooster kommer man til at arbejde systematisk med sin egen case og udvikle sin go-to-market plan med hjælp fra eksperter, der stiller de rigtige spørgsmål og hjælper med at besvare dem.

I løbet af 6-8 måneder kommer man hele vejen rundt fra forberedelse og analyse, over udvikling af plan og strategi til eksekvering med fokus på det nye marked og virksomhedens eksportpotentiale.

Det har du mulighed for at få:

  • Udviklet en klar plan og strategi
  • Opbygget en eksportstruktur
  • Løst den største eksportudfordring 
  • Udnyttet eksportpotentialet
  • Skabt grundlaget for vedvarende eksportvækst

De ovennævnte muligheder er for SMV’er med international erfaring og et særligt eksportvækstpotentiale.

Opbyg et eksportnetværk

Det er også muligt at få eksperthjælp til opbygning af et eksportnetværk. Her får man en handlingsplan og en markedsindsigt, som støtter opstarten med Go2Market Workshops™. Man deltager i et praksis- og branchenært workshopforløb, der omhandler både metode, markedsindsigt og eksportnetværk til at starte eller udvikle eksporten, og mn får fastlagt en klar struktur og strategi.

Forløbet er splittet op i et grundforløb af 1 dag (BASIC) og et videregående forløb af 1½ dag (ADVANCED).

I løbet af kurser vil man høre om, hvad de bedste gør bedre, og hvor de fleste fejler. Få kendskab til fordele og ulemper ved forskellige salgskanaler, og hvad man skal være opmærksom på ved valg af markeder eller partnere. 

Det får du:

  • udviklet din egen handlingsplan for eksport
  • indblik i markedsudvælgelse og kulturforståelse
  • opbygget dit første eksportnetværk
  • kendskab til kunde- & partnersøgning
  • forståelse for pitch træning & meget mere

Go2market workshops™ afholdes for eksportegnede SMV’er, som vil i gang med at eksportere eller som har brug for at få genopfrisket grundlæggende kundskaber om markedsudvælgelse, eksportstruktur, strategi. 

Messer

Få op til 200.000 kr. i tilskud til den messe, der bidrager til virksomhedens gennembrud på et nyt marked. Dvs. man får 50% i tilskud af max. 400.000 kr. til udvalgte udgifter, som køb af messeareal, opbygning og nedtagning af stand, transport, hotel eller lokal assistance.

Tilskud i programmet kan kun ydes til aktiviteter, som er nødvendige for at lancere et nyt eller eksisterende produkt på et nyt marked, det vil sige en kombination af ny geografi og ny kundesegmentering - for virksomhederne.

SMV:Grøn giver tilskud til grøn omstilling

SMV:Grøn er målrettet virksomheder, der ønsker at forandre og udvikle sig med fokus på grøn omstilling. Støtten kan bruges til rådgivning, investering eller kompetence-udvikling gennem kontant medfinansiering eller medfinansiering gennem medarbejdertimer.

Tilbuddet omfatter en række initiativer, som har til formål at hjælpe virksomheden med den grønne omstilling.

Man har mulighed for enten at søge om en voucher 1 til en værdi af op til 140.000 eller voucher 2, som har en værdi af op til 360.000DKK til at støtte virksomheden med rådgivning, investering eller kompetenceudvikling. De forskellige tilbud kan kombineres eller stå alene, undtagen kompetenceudvikling, som skal kombineres med enten investering eller rådgivning. Denne hjælp modtages gennem kontant medfinansiering eller medfinansiering gennem medarbejdertimer.

Bliver man godkendt får man rådgivning af eksperter, der kan hjælpe med alt fra certificering, verdensmål, kommunikation, markedsføring og livcyklusanalyser (LCA’er).

Voucher 1:

Er målrettet mindre virksomheder eller virksomheder, som er meget nye i forhold til den grønne omstilling. Støtten er:

  • Rådgivning á 50.000 kr. Her kan vælges, om man ønsker at kontant medfinansiere med 50.000 kr. eller medfinansiere med 200 medarbejdertimer.
  • Investering á 50.000 kr. Der ydes ikke støtte til maskiner og udstyr, som er energiproducerende. Ønsker du støtte hertil, henviser vi til Energistyrelsens puljer. 
  • Kompetenceudvikling á 40.000 kr. Her medfinansieres med 160 medarbejdertimer. 

Voucher 2: 

Er målrettet større virksomheder, som er mere modne i forbindelse med den grønne omstilling. Støtten er: 

  • Rådgivning á 150.000 kr. Her kan vælges, om man ønsker at kontant medfinansiere med 150.000 kr. eller medfinansere med 600 medarbejdertimer. 
  • Investering á 150.000 kr. Der ydes ikke støtte til maskiner og udstyr, som er energiproducerende. Ønsker du støtte hertil, henviser vi til Energistyrelsens puljer. 
  • Kompetenceudvikling á 60.000 kr. Her medfinansieres med 240 medarbejdertimer. 

SMV:Digital udvikler digitale kompetencer

SMV:Digital åbner løbende for tilbud, hvor man kan søge tilskud til privat rådgivning, investering i IT og teknologi eller få hjælp til at udvikle egne eller medarbejdernes digitale kompetencer. Det kan være indenfor e-handel, automatisering, digital sikkerhed - eller noget helt andet, der gør, at din virksomhed kan sætte turbo på vækst og udvikling.

Her kan søges om en tilskudsvouchers på 25.000 kr. til enten et skræddersyet rådgivningsforløb skabt ud fra virksomhedens udviklingsprojekt, eller til brug indenfor et fast tema med et defineret, allerede tilrettelagt forløb, for eksempel implementering af digital bogføring.

Står man foran et udviklingsprojekt inden for digitalisering, e-handel eller automatisering, der kan styrke virksomhedens konkurrenceevne, men har man brug for rådgivning for at komme i gang med eller for at gennemføre projektet, kan man søge en tilskudsvoucher åpå 100.000 kr. til et skræddersyet rådgivningsforløb, eller man kan søge en voucher på 50.000 kr. til digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse.

Slutteligt; vil man investere i digitale systemer, automatisering eller e-handelsløsninger, der kan styrke virksomhedens produktivitet eller eksport, kan man søge et tilskud på op til 250.000 kr.

Vil du høre mere og de mange tilskudsmuligheder, som SMVdanmark tilbyder, kan man kontakt sit regionale Erhvervshus for en uforpligtende snak om mulighederne.

Læs mere om tilskudsmulighederne og ansøg på Virksomhedsprogrammet.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.