Seneste Nyt

Norden er Danmarks vigtigste eksportmarked

Ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at Norden er Danmarks suverænt største eksportmarked. Norden har et vækstpotentiale, især nu hvor ministeren i samråd med erhvervslivet, vil rydde de sidste handelshindringer af vejen.


Analysen "Vækstmuligheder i Norden" viser, at de nordiske lande tilsammen udgør over en femtedel af den samlede eksport svarende til et beløb på 213 mia. kr. Det er dermed den vigtigste eksportregion for Danmark. Norden har med andre ord stor betydning for Danmarks økonomi. 21,3 pct. af den samlede danske eksport går til de nordiske lande, mod 12,9 pct. til Tyskland, 9,9 pct. til USA og 7,5 pct. til de fire BRIK-lande, og dertil kommer en betydelig form for indirekte eksport i form af turisme, grænsehandel og anden økonomisk udveksling mellem Danmark og de andre nordiske lande. 

Der er en vigtig grund til, at Dansk Erhverv sætter fokus på eksport til Norden. Danske små og mellemstore virksomheder er nødt til få eksporten op i gear, så vi kan få skabt vækst i Danmark. Lige nu er hele den danske eksport koncentreret på blot lidt over syv procent af virksomhederne i Danmark. Det betyder, at det grundlæggende er de helt store aktører, der trækker eksporttoget og den danske velfærd.

For at hjælpe eksporten i gang er det altafgørende, at handelsbarriererne bliver fjernet. Derfor nedsætter ministeren nu et råd af repræsentanter fra erhvervslivet til at rådgive sig om grænsehindringer.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.