Seneste Nyt

SMVdanmark kårer Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Herning løber med førstepladsen i konkurrencen om at blive den kommune i Danmark, der tilbyder de bedste forhold for de små og mellemstore virksomheder.

- Skrevet af SMVdanmark

Kåringen er resultatet af SMVdanmarks barometer, der vurderer kommunerne ud fra 26 målepunkter.

  • Er det nemt at finde parkering i kommunen? 
  • Hvor godt håndterer kommunen erhvervsaffaldet? 
  • Hvor hurtigt går sagsbehandlingen af byggetilladelser? 

Det er tre eksempler på de 26 forskellige målepunkter i SMVdanmarks store SMVbarometer, der kårer Danmarks mest SMV-venlige kommune.  

Valgkampen, der skal afgøre, hvem der sætter sig på borgmesterposten og i byrådene i landets kommuner, begynder nu for alvor at gå i gang, og SMVdanmark vil have vilkårene for de små og mellemstore virksomheder øverst på dagsordenen op til kommunevalget d. 16. november.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, fortæller, at barometeret er et meget konkret redskab, der specifikt kan pege på, hvor der er ømme tæer i kommunens behandling af det lokale erhvervsliv. 

”Kommunerne spiller en helt afgørende rolle, når det kommer til at sikre gode rammevilkår, så det bliver nemt og attraktivt at drive virksomhed lokalt. Det er virksomhederne, der er grundlaget for den kommunale økonomi, og de små og mellemstore virksomheder udgør 99 pct. af alle landets virksomheder. Vi håber derfor, at vores SMVbarometer kan bidrage til en debat om, hvordan man lokalt kan sikre de bedst mulige vækstvilkår i den enkelte kommune,” siger hun. 

Hun opfordrer alle lokalpolitikere til at granske SMVbarometeret og finde de steder, hvor de kan sætte ind, hvis de vil gøre det lettere og bedre at være lokal virksomhed i kommunen. 

“Barometeret afdækker, hvordan virksomhederne netop nu vurderer og vægter forskellige erhvervspolitiske forhold. Og det giver en retning for, hvor kommunerne bør sætte ind for at forbedre forholdene, det kan fx være en vedligeholdelse af vejnettet, mobildækning, gebyrniveauet og kommunens betalingsfrister,” siger hun. 

Barometeret er delt op i seks kategorier, fx Infrastruktur og Bureaukrati, der hver har ca. 4-5 målepunkter.

Læs mere på SMVdanmark.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.