Seneste Nyt

Tidsbegrænsede ansættelser i Tyskland

Der er mulighed for at tidsbegrænse ansættelsesforhold og herved undgå begrænsningerne i den tyske opsigelsesbeskyttelseslov.

Reglerne i den tyske lov mod uberettiget opsigelse (Kündigungsschutzgesetz) kan bringe  den danske arbejdsgiver  i vanskeligheder. Disse  kan dog ofte undgås ved at tidsbegrænse ansættelsesforholdet således, at en opsigelse ikke er nødvendig, idet ansættelsesforholdet automatisk ophører med udgangen af den tidsbegrænsede ansættelsesperiode.
En gyldig tidsbegrænsning kan i henhold til den tyske lov om deltid og tidsbegrænsning forekomme i to forskellige konstellationer. 
 
Hvis der foreligger en særlig grund, som f.eks. at behovet for arbejdskraft kun er forbigående eller at arbejdstageren ansættes i stedet for en anden arbejdstager, der f.eks. er på forældreorlov. 
Foreligger der ikke en saglig grund for tidsbegrænsningen, kan en sådan alligevel komme på tale, hvis arbejdstageren ikke tidligere har været ansat i virksomheden. En tidsbegrænsning uden saglig grund er kun mulig for en periode på højst to år, hvorved tidsbegrænsningen kan forlænges tre gange op til dette loft. 
 
Overholdes disse regler ikke, kan arbejdstageren gøre gældende, at tidsbegrænsningen er ugyldig og aftalen er indgået på ubegrænset tid. Inden indgåelse af en arbejdskontrakt bør virksomheden derfor altid undersøge, hvilke muligheder der er til stede for en tidsbegrænsning.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.