Seneste Nyt

Tilskud fra Eksportrådet til fire FAGA fællesstande

Til sommeren/efteråret får du endnu engang mulighed for at komme med på FAGA's fællesstande på Trendset, Nordstil, Formex og, som noget nyt, nu også på Maison&Objet.

Eksportrådet har indstillet fire af SMVdanmark’s ansøgninger om FAGA fællesstande til godkendelse. Det betyder, at der vil være tilskud til de tre eksisterende fællesstande på Formex, Nordstil og Trendset samt, som noget nyt også på Maison&Objet til september 2018. Til gengæld har vi desværre fået afslag på vores ansøgning om fortsættelse på Spring Fair 2019.

  • TRENDSET I MÜNCHEN, 7.-9. JULI 2018:
    5 har booket plads i hal A3, og messen har meddelt, at vi ikke kan få mere plads, heller ikke på en satellitstand. Der er derfor kun 1 ledig plads i A3.
    Download halplan (OBS! versionen er fra janaur 2018, da vi ikke har fået en ny fra messeledelsen)
    Standen har samme placering som på de seneste messer - se placering fra 2017
     
  • NORDSTIL I HAMBORG, 11.-13. AUGUST 2018:
    2 har booket plads på Nordstil i hal A1 og to i A4. Vi har imidlertid lige fået at vide, at A4 skal reorganiseres, så vi ved endnu ikke, hvor vi bliver placeret, men man vælger i den rækkefølge, man har meldt sig til.
    Download halplan
    Se ledige pladser på fællesstanden i hal A1
     
  • FORMEX I STOCKHOLM, 21.-24. AUGUST 2018:
    2 har booket plads i A hallen og 4 i Kids & Toys. Der er således 6-8 ledige pladser i A-hallen afhængigt af standstørrelsen og muligvis på Kids & Toys, hvis vi kan få udvidet stand arealet.
    Download halplan
    Se ledige pladser på fællesstanden i A-hallen
     
  • MAISON&OBJET I PARIS, 7.-11. SEPTEMBER 2018:
    Vi har endnu ikke fået tilbudt en konkret stand, bl.a. fordi messen er under omorganisering, og derfor har vi heller ikke modtaget en halplan fra messeledelsen - men vi regner med at få plads til ca. 10 udstillere på fællesstanden(e). 
    6 har booket stand og sendt fotos og prislister, og på det grundlag har messen indikeret, at de mener, at de hører hjemme i hal 5A og 5B, men også i 1 og 4. Vi skal have minimum 5 deltagere på hovedstanden og 3 på hver satellitstand, så det er vigtigt, at vi får skabt ”kritisk masse”. Vi opfordrer jer derfor til at tænke på, hvem I hører sammen med og spørge, om de er interesserede i at komme med. 
    Ansøgningsfrist 30. marts 2018. 

Jens Kvorning fra SMVdanmark står bag fællesstandene, som Eksportrådet støtter ved at dække 50 pct. af omkostningerne. Nederst i artiklen finder du kontaktoplysninger til Jens Kvorning. 

Favorabelt tilbud på Northern Lights på Nordstil

På Northern Lights fællesstanden på Nordstil, som er for nye designere, har messen et særlig favorabelt tilbud, som med tilskud bringer prisen ned på godt 5.000 kr. for 8 kvm. inkl. belysning, strøm og møblering. Her har vi fået tilsagn fra messen om mindst tre pladser, men man skal ansøge og godkendes til at være med på standen, der har særlige krav – ansøgningsfrist 31. marts 2018.

Jens Kvorning fra SMVdanmark glæder sig over, at der er kommet så mange tilmeldinger til fællesstandene så tidligt, at der er god tid til planlægning og markedsføring. Det er til gavn for alle, når der bliver truffet beslutning tidligt.

Priseksempler

Vi har endnu ikke overblikket over de endelig priser for deltagelse på fællesstandene. Men for at give en rettesnor, kan vi oplyse priseksempler fra nogle af fællesstandene i januar 2017 – på Formex kostede en stand på 15 kvm. kr. 17.189,-, og på Nordstil var prisen kr. 22.715,- for en stand på 22 kvm. Begge priseksempler er alt inklusive og fratrukket tilskuddet på 50 % fra Eksportrådet.
 
Mht. til Maison&Objet forventer vi, at prisen bliver ca. kr. 2.500,- pr. kvm. alt inklusive, herunder transport af gods.

Det får man 

Deltager man på en fællesstand, får man som nævnt 50 pct. af omkostningerne dækket via tilskud fra Eksportrådet. Standlejen er den største udgiftspost, som afhænger af størrelsen på den stand, man ønsker. Det samme gælder belysning og el, markedsføring, herunder skiltning og annoncering, som alt sammen er inkluderet i prisen. 

”Vi har meget gode erfaringer med, at leje lysriggen samlet, da vi kan hente gode rabatter hos Greenfair, som i øvrigt får stor ros for deres venlighed og service fra udstillerne”, fortæller Jens Kvorning. 

Transport er en anden stor post. Her er det kun indkøbte transportydelser, som en fragtmand eller lejet varebil eller lastvogn, som er tilskudsberettiget. Man sparer altså en del ved at gøre tingene selv, men ikke helt så meget, som man skulle tro, da man så heller ikke får tilskud. 

Omkostninger til planlægning og koordinering af fællesstanden og rapportering og regnskabsaflæggelse til Eksportrådet, for at få tilskuddet, er en fast omkostning, der fordeles i forhold til hver enkelt virksomheds omkostninger og dermed tilskud. 

Fakturering 

Deltagerne faktureres et aconto beløb, der svarer til de samlede omkostninger fratrukket tilskuddet. Når messen er slut, evalueres den, og der skrives rapport og udarbejdes regnskab, som sendes til revisor og derefter til Eksportrådet. 

”For at udstillerne ikke får problemer med, at de skal lægge penge ud for næste messe, før de har fået tilskuddet fra den forrige, træder SMVdanmark til i den mellemliggende periode, hvis man husker at indsende bilag for omkostninger og dokumentation for betaling rettidigt”, slutter Jens Kvorning.

Booking og yderligere oplysninger

Hvis du er interesseret i at få en plads på en af fællesstandene, eller hvis du vil vide mere, inden du booker, så kontakt venligst Jens Kvorning fra SMVdanmark på tlf. 3059 0686 eller mail: kvorning@smvdanmark.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.