Seneste Nyt

Trenden til julen 2019

Håndlavede ting og ideer importeret fra naturen forbliver i fokus side om side med poetiske og sensitive designs, glamourøst stylede dekorationer og originale dekorative ideer. Christmasworld deler julen op i fire trendtemaer; Tender festivities, Essential ceremonies, Sweet traditions og Luminous celebrations.

- Skrevet af Pia Finne

Tender festivities: Roligt og afslappende

De festlige dekorationer har et rent, minimalistisk udtryk, og der leges med usædvanlige former og overflader. Farverne spænder fra blege pasteller og neutrale, puritanske nuancer til cool guld.

“Bevægelige strukturer, delikat gennemsigtighed, amorfe former og enkle designs skaber en festlig, poetisk og moderne eventyr-atmosfære”, lyder det fra trendbureauet bora.herke.palmisano’s beskrivelse af trenden.

Farver: Det sarte farvespektrum spænder fra bleg pastel og neutrale, puritanske nuancer til køligt guld. Lys, reflekterende lys, tågede, visuelle effekter understreger dette udtryk. Herud over finder man naturlige farvekombinationer, der spænder over nuancer som sten, perlemor og papir. 

Inspiration: Nye former – moderne, rene og amorfe – er det, der karakteriserer denne næsten eventyragtige stil, der ikke hører denne verden til. Det omfatter delikat glas med blide relieffer, spejl- eller tolagseffekter. Ultraglatte og glossede overflader kombineres med matte finishes; steneffekter, krøllede, foldede og plisserede overflader så vel som naturligt fremstillet papir.

Essential ceremonies: Naturligt og autentisk

Naturlighed og modernitet møder det rå og rustikke. Der er en overvægt af jordagtige, varme tomer og matcha grøn.

Det er en stil fyldt med følelser, der kombinerer moderniteten med de naturlige nuancer og rustikke materialer. Når det gælder festlige dekorationer, er det de håndlavede og naturlige elementer, der fanger øjet.

Farver: En jordagtig farveskala afspejler en tæt forbindelse mellem det naturlige, det moderne og det rustikke. Udtrykket opnås i et møde mellem de rolige, cool, og rene neutraler, de varme, brændte toner og en matcha grøn. Matte, rå og ubehandlede overflader understreger det enkle look.

Inspiration: Rå og ubehandlede overflader, krakelerede teksturer og bevægelse. Det handler om at komme tættere på naturen og om den rene enkelthed. Der er nogle slående, kreativt eksperimenterende tilgange til brugen af materialer så vel som en kunstnerisk og rustik æstetik. Resultatet er uprætentiøse borddekorationer til festlige lejligheder – men også til de specielle øjeblikke, man kan nyde i hverdagen.

Sweet traditions: Glad og sprudlende

Dekorationerne bobler over af glæde og charme; Nuancer af honningkage, fersken, nougat, jordbæris, rom og rosin, kokosnød og stedsegrønt skærper appetitten på endnu flere farver.

"Denne trend lægger stor vægt på søde, vittige detaljer. Den har en yderst ungdommelig appel – og søde, små dekorationer bringe glæde og charme, når de springer ind i stuen", siger designeren. Sjældent er klassiske designs så ungdommelige og ukomplicerede.

Farver: Honningkage, fersken, nougat, jordbæris, rom og rosin, kokosnød og stedsegrøn skaber tilsammen en opskrift, hvor selv julens traditionelle røde og grønne nuancer har en levende effekt. Overfladerne minder om glasur, sukkerperler og glinsende karamel.

Inspiration: Der ses en eklektisk brug af materialer. Opalglas, farvet, klart og mælkeagtigt glas såvel som netmønstre og andre mønstre i glasset understreger de indviklede ornamenter på vaser og lysestager. De spiller op til strikkede elementer og fantasifulde kunstværker i papir. Mønstrene er kreative, motiverne er søde og fine. Der er et miks af norske strikmønstre i strålende farver, gentagelser, tern, diamantformer og kantbånd, håndtegnede mønstre og tegninger. Stiliserede, naive motiver og traditionelle ideer implementeres på ukonventionel og slående vis, så der skabes iøjnefaldende udstillinger.

Luminous celebrations: Glamourøst og unikt 

Levende farver og elegante, mørke nuance flyder sammen i selskab med iriserende overflader, så de skaber en spektakulær ramme.

Et scenarie fyldt med festlig glans og glamour, futuristisk musik, funklende effekter og iriserende julepynt, hvor de strålende farver og de glamourøse overflader er stjernerne.

Farver: Farveskalaen bygger på en base af strålende toner. Under de elegante, mørke nuancer ses der således et miks af slående, intense farvestillinger. Metalliske nuancer og tone-i-tone sammenstillinger fremkalder en spændende farvesammensmeltningseffekt.

Inspiration: Materialerne opnår dramatiske effekter med en glitrende transparens og farvede, polerede overflader. Der gøres brug af pailletter, funklende disketter, lamé og lurex effekter, ultra-blanke finishes, flimrende fjer og fløjl. Typisk er også brugen af krystallernes tekstur, marmor og metalliske skin i bronze og guld, der bl.a. bidrager til at skabe iøjnefaldende iriserende glas.

 
     
 

 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.