Seneste Nyt

Udsigt til fællesstande på Maison&Objet, SCOOP i England og Stockholm Furniture Fair

Mange af FAGA’s medlemmer har deltaget på de fællesstande, som SMVdanmark siden 2013 har arrangeret på interiørmesser i Oslo, Stockholm, Hamborg, München, Birmingham og Paris. I 2020 er det kun Maison&Objet i Paris, der er bevilget tilskud til, men SMVdanmark har ansøgt Trade Council om tilskud til nye fællesstande på SCOOP i London og Stockholm Furniture and Light Fair.

- Skrevet af Jens Kvorning, internationaliseringschef hos SMVdanmark

Forhåndstilsagn senest 24. februar kl. 12.00

Der er mange om buddet, når det gælder eksportmidler fra Trade Council (tidligere Eksportrådet), og de kræver, at man sandsynliggør muligheden for at gennemføre de fremstød, der ansøges om.

Der er foreløbig 6 forhåndstilmeldte til SCOOP i London og 7 til Stockholm Furniture Fair, men jo flere interesserede, desto større er chancen for at få bevillingen godkendt. SMVdanmark vil derfor gerne have nye forhåndstilmeldinger senet 24. februar kl. 12.00.

REGISTRER DIT FORHÅNDSTILSAGN

Maison&Objet: fællesstand til september 2020 og muligvis til januar 2021

Til den kommende ansøgningsrunde om fælles fremstød ansøger SMVdanmark om tilskud fra Trade Council til at fortsætte fællesstanden på Maison&Objet næste år, som finder sted 22.-26. januar 2021. Den er gennemført 4 gange, og der er bevilget tilskud også til den kommende messe i september i år.

Som udgangspunkt placeres fællesstanden samme sted som de to foregående gange, men der presses på for at få en placering tættere på indgangen. Jo tidligere vi får fællesstanden fyldt op, desto bedre er chancen for at få en mere attraktiv placering.

Slå til NU hvis du vil med på Maison&Objet fællesstanden fra 4.-8. september 2020

Nedenfor kan du downloade materiale for fællesstanden på efterårets Maison&Objet. Bemærk venligst at materialet er fra de tidligere messer, da der ikke er ændret på placeringen af fællesstanden.  

Der er stor interesse for efterårets fællesstand, så hvis du vil have en chance for at komme med, skal du kontakte Jens Kvorning omgående på tlf.: 30 59 06 86 eller mail: kvorning@SMVdanmark.dk

SCOOP – et alternativ til interiørmesserne

Overvejer du at gå ind på det engelske marked, eller er du måske allerede aktiv, men ønsker at nå bredere ud? Så kunne SCOOP, som er en del af den britiske modeuge i juli i år, være et alternativ til de traditionelle interiørmesser. Der har tidligere været etableret en fællesstand i samarbejde med ambassaden i London, og SMVdanmark forsøger at skaffe tilskud til en fællesstand igen. 

SCOOP besøges af 4.000 udvalgte indkøbere i den engelske modebranche. Den har hidtil kun haft deltagelse af modefirmaer, men messen ser gerne målgruppen udvidet med leverandører af en bred vifte af Lifestyle produkter – f.eks. nævnes tasker, sko, smykker, lys, tæpper og puder, vandflasker, nøgleringe, punge, hundehalsbånd, madkasser, solbriller, briller, m.v.. Dansk design nyder enormt stor anerkendelse og bevågenhed i England. Desuden har Messen særligt fokus på nye, innovative brands, der vil ind på det engelske marked og på bæredygtighed og cirkulær økonomi, der præger den britiske modescene. 

Download præsentation af SCOOP

Ambassaden har et tæt samarbejde med direktøren og ejeren af SCOOP, Karen Radley, som har skaffet den danske fællesstand en fremtrædende placering. Indtil nu har følgende udstillere fra sidst forhåndstilmeldt sig: Charlotte Sparre, MP Denmark, Naledi, Cecilie Copenhagen, Moliin Copenhagen og Decadent. 

SCOOP afholdes fra 19.-21. juli i Saatchi Galleri på Kings Road i det centrale London.  

En unik mulighed for interiørleverandører på Stockholm Furniture and Light Fair

Endelig er der flere udstillere på fællesstanden på Formex, som har opfordret os til at undersøge mulighederne for at etablere en fællesstand på Stockholm Furniture and Light Fair, som finder sted fra 9.-13. februar 2021. 

SMVdanmark har været i dialog med Marianne Sjöberg, som repræsenterer Stockholmmessen i Danmark. Hun har fået ja fra messen til at skaffe en attraktiv placering, hvis der er tilstrækkelig interesse for en fællesstand. Der gælder dog den særlige forudsætning, at fællesstanden må have maksimalt 40% interiørprodukter, da møbler og belysning skal udgøre størstedelen. 

Hvis fællesstanden bliver en realitet, bliver det samtidig det eneste sted på messen, hvor interiørleverandører kan udstille. På de øvrige stande vil interiør nemlig kun indgå som en ”anonym” del af stand udsmykningen.

Messen er karakteriseret af flotte stande, som generelt er meget åbne og skandinaviske i deres udtryk. Der kommer ca. 25.000  besøgende fra 100 lande. Knapt 40% af de besøgende er fra detailhandelen, både store kæder og ”hvide butikker”, 15% er fra kontraktmarkedet, som tæller hoteller, kontorer, konferencecentre, offentlige byggerier m.v.. Yderligere er 40% arkitekter og interiørdesignere, som rådgiver bygherrer, og de sidste 5% er underentreprenører og producenter.

Downloade halplan for Stockholm Furniture Fair

Møbelmessen har set en interessant mulighed i at blande messens hovedprodukter, møbler og lys, med design og interiørprodukter af alle slags, så det er noget, som messen gerne vil eksperimentere med, men foreløbig kun i regi af fællesstanden.

Yderligere oplysninger  

Hvis du vil vide mere om fællesstandene, så er du velkommen til at kontakte Jens Kvorning på tlf. 30 59 06 86 eller mail: kvorning@SMVdanmark.dk

Nedenfor kan du se et par stemningsbilleder fra den seneste udgave af Stockholm Furniture Fair. 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.