Seneste Nyt

Vil du være med til at forbedre den mentale sundhed på arbejdspladsen?

Vil du være med til at finde nye løsninger og tiltag, der kan forbedre den mentale sundhed på arbejdspladsen? Så har du nu mulighed for at deltage i et projekt, som er blevet til i et samarbejde mellem Velliv Foreningen, Tænketanken Mandag Morgen og SMVdanmark.

- Skrevet af Mandag Morgen

Mental usundhed ser ud til at blive en af de absolut største sygdomsbyrder på samfundsplan fremover. Siden 2010 er der sket en markant stigning i andelen af danskere med dårligt mentalt helbred. Den dårlige trivsel gælder ikke mindst på arbejdspladserne, hvor flere og flere bliver ramt af blandt andet stress, og hvor problemer med den mentale sundhed hos medarbejderne kan have stor betydning for både trivslen og økonomien – i virksomheden og for den enkelte.

Nyt projekt skal styrke den mentale sundhed i SMV’er

For at tage hånd om problemet har Velliv Foreningen i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen og SMVdanmark taget initiativ til et projekt, der skal styrke den mentale sundhed i de små og mellemstore virksomheder. Det sker bl.a. ved at sætte emnet på dagsordenen og i samarbejde med brancheorganisationer, virksomheder og medarbejdere at finde på nye løsninger og tiltag, der kan forbedre den mentale sundhed på arbejdspladsen. Sidstnævnte sker på en række workshops rundt omkring i landet, som løber af stablen efter arbejdstid i november/start december. 

På workshopsene vil vi blandt andet diskutere udfordringer med den mentale sundhed på arbejdspladsen, hvordan man opdager problemerne i tide og udvikle nye løsninger. I den forbindelse har vi brug for medarbejdere og ledere, der har lyst til at deltage i udviklingen af projekter, der kan være med til at styrke den mentale sundhed på egen matrikel og på arbejdspladser generelt. 

Vil du være med?

Har du, din kollega eller en medarbejder lyst til at medvirke i en workshop? Så kontakt Lea Grønfeldt, projektleder på projektet, på mail: lgr@mm.dk eller telefon: 3029 3276. 
Så kontakter vi dig, når vi har flere informationer om en workshop tæt på dig. 

Vi er lige nu også i gang med at blive klogere på, hvordan den mentale sundhedstilstand opleves ude på arbejdspladserne. Har du lyst til at være med i et kort interview, så hører vi også gerne fra dig. 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.