Seneste Nyt

Danske designbrands vil redde eksporten med VR-briller

Møbelmesser bliver aflyst og salgsmøder bliver digitale, så nu forsøger syv brands at redde eksporten af dansk design ved at sende VR-briller og en sansepakke til de vigtigste globale indkøbere.

- Skrevet af Lifestyle & Design Cluster

I stedet for en flybillet, et hotelophold og en VIP-tour på en møbelmesse lander der snart en pakke med VR-briller og materialeprøver hos nogle af verdens vigtigste indkøbere og trendsættere inden for møbel- og interiørbranchen. 

Syv af Danmarks førende møbel og interiør brands er nemlig gået sammen om at satse på Virtual Reality og andre teknologiske muligheder til at indhente noget af den eksport, som de har tabt på grund af COVID-19.

”Møbelmesserne er aflyst, så vi er nødt til at være kreative for at skabe opmærksomhed om vores produkter og opretholde de netværk, som sikrer vores eksport. Når indkøberne ikke kan opleve vores produkter fysisk, er det svært at tale til deres sanser. Virtual Reality er en banebrydende mulighed for at opnå noget af den samme effekt,” siger Benjamin Andreassen, der er digital projektleder ved Kvadrat. 

Kom helt tæt på møblerne

I VR-brillerne kan brugerne besøge udstillingsrum for hver af de syv brands. 

Her præsenteres udvalgte designs, som de kan komme helt tæt på og se fra alle vinkler. For eksempel kan de bukke sig ned under lamperne og kigge op på undersiden, eller gå rundt om stole – hvis de vel at mærke har sikret sig, at der ikke står noget i vejen i det fysiske rum, de befinder sig i. Virksomhederne har også hver en præsentationsvideo, hvor brillerne giver en illusion af, at det er i biografstørrelse, lige som der er 360 graders videoer optaget på producenternes værksteder eller i deres showrooms. 

”I VR-brillerne lukker man sig inde i sit eget univers og er til stede på en helt anden måde, end hvis man ser en video på YouTube. Vi viser produkterne og skaber samtidig en stærk tilknytning til virksomhederne bag med en intensiv form for storytelling. Det er afgørende for indkøberne at forstå historien bag det enkelte brand, for at kunne sælge deres produkter,” siger Signe Terenziani, der er adm. Direktør for 3daysofdesign.

3daysofdesign arrangerer hvert år en af Danmarks største designevents, der tiltrækker indkøbere, journalister, bloggere og andre trendsættere fra hele verden. De står for at sende pakkerne ud til de vigtigste personer. ”På den måde får vi også testet af, om teknologien fremadrettet kan erstatte nogle af de rejser, som ellers udgør en stor del af miljøbelastningen i vores branche,” siger hun. 

 
     
 

Se møblerne i dit eget hjem

Udover VR-brillerne er der også produceret 3D-modeller af udvalgte designprodukter i Augmented Reality. På en helt almindelige iPhone eller iPad er det muligt at placere modellerne i sit eget hjem, hvilket også kan styrke salget fremadrettet. 

”Projektet har givet en stærkere indsigt i vores eget digitale potentiale som virksomhed, og det har fremskyndet udviklingsprocessen, så brugeren kan opleve en række digitale initiativer til inspiration og visualisering i deres egen kontekst. Vi er digitalt drevet, men arbejder samtidigt med fysiske produkter og Pressemeddelelse d. 02.12.2020 ser dette som en god mulighed for at skabe en anderledes og forbedret brugeroplevelse, når det kommer til køb af møbler,” siger Sofie Neble, der er Brand Activation Manager hos TAKT. 

VR-brillerne og AR-modellerne er en del af projektet Virtual Stage, der med støtte fra Industriens Fond undersøger, hvordan teknologi kan understøtte eksporten af danske designprodukter under COVID-19.

”Når danske virksomheder formår at udnytte ny teknologi på en god måde, så øges deres konkurrenceevne. Med værktøjerne fra Virtual Stage nås kunderne på nye måder gennem digitale kanaler. Det er nyttigt i en tid, hvor folk ikke kan mødes fysisk. Men perspektiverne rækker også ud i fremtiden, hvor virtuel fremvisning af nye produkter kan øge effektiviteten og gøre både produktion og distribution mere bæredygtig,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond, som har støttet Virtual Stage som led i fondens særlige corona-indsats med fokus på især at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder i en vanskelig tid.

Virtual Stage-projektet fortsætter ind i det nye år, hvor det er muligt for flere livsstilsvirksomheder at deltage i projektet frem mod februar 2021. 

Test et møbel hjemme hos dig selv 

Hvordan vil en designerlampe, en bambusstol, en stor sofa eller et helt nyt køkken se ud hjemme hos dig selv? Brug din telefon eller tablet og gå ind på virtualstage.dk/webar og prøv.

Virtual Stage – et projekt der styrker eksporten med teknologi.

Virtual Stage er et projekt målrettet danske designvirksomheder. Projektet skal afprøve og undersøge, hvordan virtual, augmented og mixed reality kan understøtte eksporten af dansk møbel- og modedesign.

Bag projektet står den nationale erhvervsklynge for møde, møbler og design, Lifestyle & Design Cluster, teknologivirksomheden Virsabi og Copenhagen Business School.

Virtual Stage er støttet af Industriens Fonds indsats GenstartNU.dk, der skal sikre dansk konkurrenceevne under og efter coronakrisen. 

”Virtual Stage giver de deltagende virksomheder en sandkasse til at lege og eksperimentere med ny teknologi, samtidig med at vi har forskere fra CBS til at følge processen og dokumentere effekten. Hensigten er at samle viden, der kan berige en hel industri,” siger Heidi Svane, projektansvarlig fra Lifestyle & Design Cluster. 

De er med i Virtual Stage: 

  • 3daysofdesign 
  • Astep 
  • Carl Hansen & Søn 
  • Kvadrat 
  • Kvik 
  • Lene Bjerre
  • TAKT 
  • Wendelbo 

Projektpartnere: 

  • Copenhagen Business School, Institut for Digitalisering 
  • Lifestyle & Design Cluster 
  • Virsabi 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.