Seneste Nyt

Danske SMV’er er de mest produktive blandt vores nabolande

SMV’erne har talt: Færre regler og mindre bureaukrati vil gøre det nemmere at starte og drive virksomhed i Danmark. Mindre bureaukrati er det vigtigste initiativ, hvis det skal være mere attraktivt at starte og drive virksomhed i Danmark.

- Skrevet af SMVdanmark

Danske SMV’er kan bryste sig af at være de mest produktive blandt vores nabolande. Dermed ikke sagt at vi blot kan læne os tilbage og tro, at der af den grund ikke er plads til forbedringer. 

78 pct. af danske SMV’er mener at, færre regler og mindre bureaukrati i høj eller meget høj grad ville forbedre vilkårene for at starte og drive virksomhed i Danmark. Flere regler og mere bureaukrati medfører, at virksomhedens ressourcer bruges på formaliteter snarere end på driften af virksomheden, hvilket begrænser produktiviteten. Det er derfor oplagt at stille spørgsmålet: Hvordan opretholdes og forbedres et højt produktivitetsniveau? 

Økonomisk vækst kommer ikke sig selv, og det er i høj grad danske SMV’er, som bidrager til vækst og velfærd. Danske SMV’er er de mest produktive blandt vores nabolande, men oplever stadig bøvl og bureaukrati som en hæmsko.

Hovedpointer fra undersøgelsen

  • Danske virksomheder er de mest produktive blandt vores nabolande.
     
  • Danmarks produktivitetsniveau ligger i top, med 300.000 kroner mere i bruttoværditilvækst pr. beskæftiget end gennemsnittet i EU, hvilket SMV’erne i høj grad bidrager til.
     
  • Danske SMV’er har et højt produktivitetsniveau på tværs af brancher, herunder særligt på Energiforsyningsbranchen.
     
  • Nogle af de faktorer, som bidrager til danske virksomheders høje produktivitet, er f.eks. den høje grad af digitalisering og humankapital.

Læs mere og se resultaterne af undersøgelsen på SMVdanmark.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.