Seneste Nyt

Detailsalget tilbage på niveau som i foråret

Detailomsætningen steg med 3,9 pct. fra juli til august, når der korrigeres for priser, sæson og antallet af handelsdage (alle tal nedenfor er korrigeret på denne måde). Det dækker over en fremgang i salget af fødevarer og andre dagligvarer på 7,4 pct., mens salget af andre forbrugsvarer steg med 1,7 pct. og salget af beklædning mv. steg med 1,2 pct.

- Skrevet af Dansk Erhverv

Den høje fremgang i august skal ses i lyset af et massivt fald på 4,4 pct. i juli, hvor ekstraordinært mange danskere afholdt ferie i udlandet pga. det triste danske sommervejr. Den høje vækst i detailsalget i august skyldes formentlig, at danskerne er vendt hjem fra ferie i juli. Detailomsætningen er dermed på niveau med gennemsnittet for andet kvartal. 

Detailomsætningen har været på et mere eller mindre stabilt niveau siden efteråret sidste år. Det er på trods af at forbrugertilliden er forbedret markant. Desuden er inflationen faldet mærkbart, hvilket betyder, at lønmodtagerne igen har reallønsfrem-gang. Den svage udvikling i detailomsætningen tyder på, at detailhandlen ikke har fået gavn af, at den øgede købekraft og tiltagende optimisme blandt forbrugerne. Det kan blandt andet være de kraftige renteforhøjelser, der trækker råderum ud af budgetterne hos de danske familier.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.