Seneste Nyt

Fremtidssikring med interiørtrends og AI-værktøjer

Der var fokus på trends i flere forskellige former, da FAGA’s medlemmer forleden var til trendseminar hos pej gruppen i Herning samt online. Udover et interessant indblik i fremtonende farver, fængende former og markante materialer for interiørsæsonen Autumn/Winter 2024+25, blev der stillet skarpt på et af de allermest aktuelle AI-værktøjer, nemlig ChatGPT.

- Skrevet af Anita Bram Jahn, FAGA Sekretariatet

Hvad skal jeg gå efter, når jeg designer en ny kollektion? Hvordan får jeg bedst (og hurtigst) muligt produceret al den tekst, der skal beskrive de nye produkter? Og hvordan opnår jeg en smidig håndtering af kundernes bestillinger, der snakker sammen med virksomhedens øvrige systemer? Det var de spørgsmål, der blev besvaret, da trendinstituttet pej gruppen, webshopeksperten Salecto og softwareudvikleren Xilium var samlet i september for at gøre FAGA’s medlemmer klogere på fremtiden. 

Forstå og udnyt ChatGPT optimalt

De fleste er efterhånden blevet bekendt med et af tidens muligvis mest omtalte AI-værktøj, ChatGPT, som for alvor har fået fodfæste blandt virksomheder verden over. Og det er der en god grund til, for som maskinerne under industrialiseringen overtog opslidende opgaver, så hjælper kunstig intelligens i dag bl.a. med at automatisere og effektivisere arbejdsgange, der hidtil har krævet menneskelig intelligens.

Et eksempel er de mange produktbeskrivelser, der skal forfattes, når du introducerer en ny kollektion. Her kan du med ChatGPT fremtrylle fængende tekster i løbet af få sekunder, og den kan endda levere overbevisende oversættelser på stribevis af sprog.

Men du bliver nødt til at aktivere de ”små grå”, når du kaster dig over ChatGPT, for det kræver en god briefing at få et godt resultat: 

 
     

”Du skal give specifik info via et godt prompt, der beskriver, hvad du vil have ChatGPT til at udføre. Hvis du ikke formulerer dine prompts ordentligt, får du ikke et ordentligt output”, lyder det fra Kristoffer Saxtrup, Head of Marketing hos Salecto. 

Man kan dog ikke sætte hjernen på ”autopilot”, for selvom der er sørget for et perfekt prompt, så kan der opstå fejl:

”Se ChatGPT som en eksterne konsulent eller sparringspartner. Du skal bruge værktøjet, men du skal ikke lade værktøjet bruge dig! Outputtet vil være 80-90 procent færdigt, de sidste 10-20 procent skal du selv sikre – du er eksperten, ikke ChatGPT”. 

Få alt du skal vide om AI og ChatGPT for kun kr. 1.243,75

Kristoffer rundede af med et godt tilbud til dig, der gerne vil grave dybt ned i materien på ChatGPT. Salecto kører nemlig et knivskarpt kursus med +30 on-demand videolektioner, der giver dig alt, du skal vide for at få optimalt udbytte af værktøjet.

Som medlem af FAGA får du adgang til kurset for kun kr. 1.243,75,- (normalpris kr. 2.495,-). Er I flere fra samme virksomhed, der ønsker adgang til kurset, kan I få en samlet specialpris ved at sende en mail til Kristoffer på ksn@salecto.dk 

Læs mere om ChatGPT-kurset på salecto.dk, og brug invitationskoden: FAGA for at få den reducerede pris. 
 

 

Optimér dit salgsarbejde med Xilium

Der er mange processer i gang, når du sælger varer til dine kunder – og her træder kunstig intelligens for alvor i karakter.

Et eksempel på det er forretningssoftwaren Xilium, der med udgangspunkt i den nyeste teknologi er udviklet til at lette dit salgsarbejde.

”Xilium er en brugervenligt software, der er designet til at optimere alle de arbejdsgange, der er forbundet med salg. Systemet forenkler og automatisere processen med indsamling og vedligeholdelse af produktoplysninger fra forskellige kilder såsom leverandører, producenter og interne databaser”, lyder det fra ejeren af Xilium, Joachim Sønderborg Mathiassen, og han tilføjer: 


”Systemet giver både dig, dit salgspersonale og dine kunder direkte adgang til dit produktkatalog med differentierede priser, lagerbeholdning, billeder og produktbeskrivelser på flere forskellige sprog. Xilium er fuldt integreret med ChatGPT, og du kan bl.a. foretage AI-billedbehandling som f.eks. fjernelse af baggrund på produktbilleder”.

Med Xilium får du således samlet alle produktdata og funktioner i ét værktøj, der helt automatisk arbejder effektivt for dig, så du kan koncentrere dig om at videreudvikle virksomheden. 

FAGA har i øvrigt indgået en samarbejdsaftale med Xilium, som du kan læse mere om, når du logger på faga.dk. 

Fuldt indblik i interiørtrends for efteråret og vinteren 2024+25

Dagens program omfattede også en ”tour de trend” i den kommende interiørsæson med 4 kommercielle trendtemaer som højdepunkt. Til det formål havde pej gruppen udarbejdet en dybdegående præsentation, som er rigt illustreret med massevis af billeder og detaljerede beskrivelser af materialer, former og farver – ikke mindst en særligt udvalgt skala af de 20 mest markante interiørfarver. 

Skal du i gang med en ny produktkollektion? Så er det ikke for sent at få målrettede input, der kan sende dig på rette vej. Pej gruppens trendpræsentation fra seminaret kan blive din for kun kr. 299,- plus moms - send en mail til info@faga.dk. 

Få et sæt Pantonechips med de 20 mest markante farver for interiørsæsonen A/W 24+25 for kun kr. 379,- plus moms - send en mail til info@faga.dk.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.