Seneste Nyt

God ro og orden, genvalg og godkendelse på generalforsamlingen

Det var Tordenskjolds soldater, der forleden troppede op til årets generalforsamling på Trapholdt i Kolding, hvor både årsregnskab for 2020 og budget for 2022 blev godkendt, ligesom alle kandidater på valg fik lov til at tage en tørn mere.

- Skrevet af Anita Bram Jahn, FAGA Sekretariatet

”Det har været modsætningernes år med demokratiet under pres. Branchen har set større kriser, som den har klaret sig igennem, men når vores demokratiske rettigheder bliver taget fra os, er vi udfordret. Ingen havde forestillet sig, at coronakrisen ville vare så længe – på trods af det har branchen generelt klaret sig godt, men nogle har kæmpet hårdt, så hvor står vi om et år?”

Sådan lød det bl.a. fra formand Marianne Jensen under beretningen, som vi bringer et uddrag af her. 

DOWNLOAD REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN

Medlemstallet er stort set status quo

Pr. dags dato er der i alt 347 medlemmer, heraf har 17 meldt sig ind siden årsskiftet og 26 har meldt sig ud. Det er lidt færre indmeldelser sammenlignet med sidste år, til gengæld er det totale antal medlemmer stort set uændret (345 sidste år).  

”Corona har ikke haft indflydelse på medlemstallet, og hvis det sker, så håber jeg, det bliver i den positive retning. Der hvor nogle ser udfordringer og nedlukninger, ser andre nytænkning og opstart, så jeg tror, der kommer flere medlemmer”.

Fortrøstningsfuld omkring Formland

Formanden glæder sig på branchens vegne over at kunne komme på messe igen, og hun er fortrøstningsfuld omkring Formland, hvor MCH har flere end 300 underskrevne kontrakter, og der kommer løbende flere til.  

”Med trendzone, café og det nye tiltag Greenhouse i samarbejde med planteleverandøren GASA Group kan vi forvente en rigtig god messe. MCH formår at skabe trendoplevelser i topklasse, som ikke findes tilsvarende på andre messer.”

At Formland efter et coronaår vender stærkt tilbage fra 19.-22. august er i sig selv værd at fejre – og det bliver i bogstavelig forstand festligt på messen. 

FAGA fejrer fyrre foreningsår

I år har FAGA 40-års jubilæum, og det markeres med en fest under Formland, nærmere betegnet fredag 20. august, hvor både medlemmer og udstillere inviteres med. 

”Til den tid har de fleste fået vaccinen, og vi har hyret både komiker, DJ og livemusik, så der er lagt op til liv og glade dage. Hold øje med nyhedsmail fra FAGA, hvor vi løfter sløret for festen”. 

Nye samarbejdspartnere; Optimizers Nordic, Europe Post og PFS

På den seneste Formland-messe bemærkede formanden, at mange udstillere stadig tager imod ordrer manuelt. Det ansporede hende til at indgå en aftale med firmaet Optimizers Nordic, som står bag det digitale salgsværktøj App4Sales, der kan integreres med firmaets ERP-system, så man slipper for selv at indtaste pris- og varelister. Med aftalen får FAGA’s medlemmer 10% rabat på App4Sales. 

Når man fremover står overfor en katalogudsendelse, direct mail eller lignende, så kan man overveje at tage fat på Europe Post, som har specialiseret sig i postale forsendelser i både Danmark og udland. Udover en reducering af forsendelsesomkostningerne slipper man for selv at bruge tid på håndteringen. 

Hos Pension for Selvstændige (PFS) kan FAGA’s medlemmer få uforpligtende pensionsrådgivning og pensionsopsparing samt forsikringer på særlige vilkår, det gælder i øvrigt også ægtefæller, samlevere og ledende medarbejdere.

Yderligere oplysninger om de tre nye samarbejdsaftaler finder man på faga.dk ved brug af medlemslogin. 

Genvalg og godkendelse over hele rækken

Selvom døren til FAGA’s bestyrelse er åben hvert år under generalforsamlingen, har der ikke været meget trafik, hverken den ene eller den anden vej. Derfor er det heller ikke en overraskelse, at de tre bestyrelsesmedlemmer på valg i år; Birger Nielsen, Jacob Meulengracht og Rie Bidstrup blev genvalgt, hvilket også gør sig gældende for revisor Erik Olesen og revisorsuppleant Jens Andersson. Men døren til bestyrelsen står stadig på klem, og derfor lyder opfordringen fra formanden: 

”Lige nu mangler vi en suppleant, og der er plads til én mere. Hvis man er interesseret eller kender nogen, der er det, så er man altid velkommen til at kontakte FAGA. Vi kan lige så godt begynde at forberede os på det generationsskifte, som bestyrelsen på et tidspunkt vil stå overfor”.

Årsregnskabet for 2020 med et resultat på kr. 92.855 blev godkendt, og der var heller ikke indvendinger til budgettet for 2022, hvor resultatet forventes at lande på kr. 159.000.

Medlemskontingent kr. 3.200 samt indmeldelsesgebyr kr. 300 fortsætter uændret. 

Nyt setup for generalforsamlingen fremover?

Bestyrelsen har taget rammerne for generalforsamlingen op til overvejelse, så den nuværende, oplevelsesbaserede form spiller måske på sidste vers. Det skyldes først og fremmest, at færre og færre medlemmer bakker op om arrangementet, som i år udgjorde blot 15 deltagere. 

Formland blev foreslået som fremtidig ramme for generalforsamlingen, men det kræver i så fald en vedtægtsændring, som skal adviseres forud for generalforsamlingen – bestyrelsen tager forslaget til efterretning.

Arrangementet blev rundet af med en guidet tur og en spændende fortælling om museets særudstilling; Arne Jacobsen Designer Danmark. 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.