Seneste Nyt

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Svingende bilpriser giver risiko for skattesmæk for ansatte med firmabiler. Det vil SMVdanmark have politikerne på Christiansborg til at se på.

SMVdanmark er kritisk overfor skatteregler, der koster ejere af firmabiler tusindvis af kroner, fordi beskatningen kun kan gå op og ikke ned. 

Fire år gamle skatteregler rammer op mod 90.000 firmabilsejere i Danmark. Det skriver mediet Finans.

Folketinget strammede skattereglerne for firmabiler i 2020, og det betyder, at prisen på nye leasede firmabiler skal genvurderes efter 3 måneder.

Reglerne er indrettet, så beskatningen af firmabil stiger i tilfælde af stigende bilpriser. Hvis bilpriserne falder, så forbliver beskatningen på samme niveau. Beskatningen kan altså kun gå op og ikke ned og så risikerer bilejeren, at skulle betale en højere skat, end den de var indstillet på.

Det skaber stor usikkerhed for medarbejderne. Bilmarkedets seneste store udsving gør, at ejere af firmabiler risikerer at gå glip af flere tusinde kroner om året, fordi beskatningen kun kan gå én vej – op – også selvom priserne er faldet i mellemtiden.
SMVdanmark er kritisk overfor skattereglerne, fordi mange virksomheder og selvstændige er afhængige af den fleksibilitet, som en firmabil giver. 

Artiklen er offentliggjort på SMVdanmark.dk

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.