Seneste Nyt

Har du registreret din virksomhed i det nye ejerregister?

Hvis du vil undgå en rykker og i sidste ende måske også en anseelig bøde, skal du registrere de væsentligste ejerforhold i din virksomhed i det nye Ejerregister INDEN 15. juni.

- Skrevet af Frank Korsholm, Håndværksrådet

Det nye Ejerregister, som ikke må forveksles med ejerbogen, er resultatet af den selskabslov, der blev vedtaget helt tilbage i maj 2009, hvor det blev besluttet at skabe større åbenhed om virksomhederne.

Det betyder, at i alt ca. 245.000 virksomheder nu skal registrere deres ”betydelige ejere” hos Erhvervsstyrelsen. Foreløbig er det kun ca. 15.000 virksomheder, der har registreret sig.

Det er virksomheden, der har pligten til at foretage registreringen, og registreringen sker på baggrund af meddelelser til virksomheden fra de relevante ejere. Formålet er at øge gennemsigtigheden omkring ejerforholdene i danske virksomheder.

Virksomhederne kan som nævnt straffes for overtrædelse. Erhvervsstyrelsen har endnu ikke lagt proceduren fast for overtrædelse, men i sidste ende kan manglende registrering føre til politisager og altså bødeforlæg. Man skal også huske, at registrering skal foretages, selv om virksomheden ikke har nogen ”betydelige ejere.
Virksomhederne, der skal registrere sig, er aktieselskaber, anpartsselskaber, iværksætterselskaber og partnerselskaber.

Læs mere

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.