Seneste Nyt

Sådan gik det på de danske messer

På Formland var udstillerne og indkøberne rigtig glade. På northmodern bar stemningen lidt præg af, at flere udstillere overvejede, hvad de skal næste gang, når messen falder i maj. De besøgende var godt tilfredse med messen, men generelt er holdningen, at det fremover bliver lettere, når man ikke skal besøge to messer på samme tid.

- Skrevet af Pia Finne

Kærlighed var omdrejningspunktet på Formland Autumn 2016, og det var præcist, hvad der var at spore hos både besøgende og udstillere i forbindelse med den 65. udgave af messen.

444 udstillere delte ud af passion og kærlighed til deres produkter. I alt 13.344 besøgende oplevede den gode stemning, og dermed kan Formland tegne sig for en fremgang i besøgstallet på seks procent sammenlignet med sidste år.

Et kig ned gennem hallerne afslørede da også både den gode stemning, brede smil og fyldte ordrebøger:

”Det har været en fantastisk oplevelse. Vi har solgt godt, fået en masse spændende aftaler og fået gode kontakter på det tyske marked”, sagde Nicolai Adamsen, partner i møbelvirksomheden Manipine, som udstillede på Formland for første gang.

Generelt var udstillere såvel som indkøbere tilfredse, og frem for alt var man tilfredse med, det det nu ser ud som om, der er faldet ro over messesituationen i Danmark, så man i stedet kan koncentrere sig om at sælge og købe varer.

”Det bliver rigtig godt, når man fra næste år kan koncentrere sig om én messe ad gangen, og der ikke er dato-sammenfald mellem Formland og northmodern. Samtidig bliver det en lettelse for os som indkøbere, når northmodern i højere grad udstiller møbler og relateret design, mens vi på Formland kan se alle de udstillere, der har med gave- og brugskunst, boligtilbehør, design, isenkram med videre at gøre”, lyder det fra en indkøber. Og det må i øvrigt siges at være den generelle holdning.

Kommet for at blive

Én af de virksomheder, der også er glade for en veloverstået messe, er Broste Copenhagen. Interiørvirksomheden er for alvor tilbage efter nogle års pause, og de fortryder ikke valget:

”Formland er et yderst professionelt setup. Der bliver gjort meget for at tiltrække både kunder og udstillere ved eksempelvis at lave kreative og inspirerende trendzoner, som alle kan få noget ud af”, sagde Paul Christian Knudsen, salgsdirektør for Broste Copenhagen og fortsatte:

”Vi er meget glade for at være tilbage på Formland. Det giver os mulighed for at hilse på både nye og gamle kunder, så vi er kommet for at blive”.

Det er ikke kun hos udstillerne, at man mærker begejstringen for den netop overståede messe. Også hos MCH's ledelse er der tilfredshed med en velafviklet messe:

”Vi glæder os over den opbakning og tillid, som udstillerne på Formland igen har vist os. Der har været en utrolig god stemning og energi over hele linjen”, sagde Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og fortsætter: ”Både udstillere, indlægsholdere og gæster udviser en passion, der giver grobund for fortsat udvikling af Formland, som branchens professionelle mødested og markedsplads”.

northmodern er klar til møbler

northmodern løb i denne gang ad stablen for sidste gang i sin nuværende form. Næste gang – 9.-11. maj 2017 – er fokus på møbler, belysning og interiør design. Dermed er der skabt en fremtidig god platform for møbelbranchen og forhåbentlig mere ro i branchen.

”northmodern handler om innovation og originalitet, og målet er at vise det bedste inden for nordisk og skandinavisk design side om side med internationalt design, så der dermed skabes en unik platform for både indkøbere og udstillere”.

Det var missionen i forbindelse med den netop afsluttede northmodern, og det er visionen for den nye version, hvor fokus i langt højere grad er på møbler, belysning og interiør design.

Med de nye messedatoer 9.-11. maj 2017, lægger man således også messen langt fra designbutikkernes indkøbsperioder, men derimod helt i tråd med møbelbranchens behov.

Den netop afsluttede messe bar tydeligt præg af, at man netop er i forvandling. Der var en række møbeludstillere på udstillerlisten allerede, ligesom belysning og indretningselementer som plakater, småmøbler med videre var rigt repræsenteret.

Besøgstallet er ikke meldt ud fra Bella Centers side, men blandt udstillerne var der tilfredshed med især torsdag og fredag, hvor der meldes om fornuftigt mange besøgende fra såvel Danmark som fra bl.a. Sverige.

“Vores vision for northmodern er klar. Sammen med vore partnere Danish Design Centre og Design denmark, er det vores mål at gøre København og Danmark til en vital, global designdestination. Vi vil øge vort fokus i forhold til at kunne tilbyde det bedste inden for møbler, belysning, køkken, industrielt design og interiør design, og vi har en vision om at løfte northmodern platformen til toppen af internationalt design”, lyder det fra Kristian W. Andersen, direktør for northmodern.


Fra northmodern

Formland er et godt sted at møde kunderne ansigt til ansigt. Vi er der, hvor kunderne er, så derfor er vi selvfølgelig på Formland, lød det fra Freja Gade, salgschef for Skagerak i Danmark. Foto: MCH / Tony Brøchner.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.