Seneste Nyt

Vær med til at forbedre den mentale sundhed i din virksomhed!

Velliv Foreningen, SMVdanmark og Mandag Morgen inviterer dig, din kollega, partner og leder til gå-hjem-møde med fokus på mental trivsel.

Der afholdes fire gå-hjem-møder rundt omkring i landet, så det er let at deltage i et møde, der holdes tæt på dig.

Stress, depression og andre mentale helbredsproblemer er blevet en folkesygdom i Danmark. Især på arbejdspladserne kan problemer med den mentale sundhed have stor betydning – både for trivslen og økonomien i virksomheden.

Derfor inviterer Velliv Foreningen, SMVdanmark og Mandag Morgen ledere og medarbejdere i SMV’erne, brancheorganisationer, faglige organisationer, kommuner og andre med interesse for emnet til gå-hjem-møde for at diskutere, hvordan vi tager hånd om problemet.

Her er der gå-hjem-møder:

Odense, Arbejdsgiverne, 20. november, kl. 17.00-20.30
Struer, Ausumgaard, 22. november, kl. 17.00-20.30
København, SMVdanmark, 27. november, kl. 17.00-20.30
Silkeborg, Medborgerhuset, 4. december, kl. 17.00-20.30

Program

Kl. 17.00: Velkomst: Hvordan står det til med den mentale sundhed i virksomhederne?
Kl. 17.45: Pause og aftensmad.
Kl. 18.30: Idéudvikling – Hvad kan vi gøre for at forbedre den mentale sundhed i virksomhederne?
Kl. 20.30: Farvel og tak for i dag.

Deltagelse er gratis

Har du lyst til at deltage, så kontakt Jens Kvorning fra SMVdanmark på kvorning@smvdanmark.dk eller på telefon: 30 59 06 86. Yderligere praktiske oplysninger følger senere.

DOWNLOAD INVITATION

 

Motivationen for projektet

Jens Kvorning forklarer, at projektet, ”Mental Sundhed i SMV”, er igangsat af Velliv Foreningen, som er en fond, der har bevilget 90 mill. kr, der skal bruges til at afhjælpe de problemer, som SMV har med den mentale trivsel i virksomhederne. Mandag Morgen er projektleder på projektet, der først skal kortlægge problemet og dernæst søsætte 5-10 projekter, der så gennemføres med tilskud fra Velliv fonden.
 
"For at få et indtryk af hvor mange SMV, der oplever problemer med den mentale sundhed blandt medarbejderne, spurgte SMVdanmark i sommer sit spørgepanel om, hvilket omfang den ”mentale usundhed” havde i deres virksomheder", lyder det fra Jens Kvorning, som fortsætter: 

"22% af de adspurgte havde oplevet mentale sundhedsproblemer indenfor det sidste år. Af dem mente 24%, at problemerne var arbejdsrelaterede. Det er således mindre end en fjerdedel, men problemet med stress, depression og anden mental mistrivsel er, at den vil skabe problemer på arbejdspladsen, uanset om det er der, den er opstået. Der er derfor behov for at tage hånd om problemerne under alle omstændigheder, og det skal helst ske i opløbet, da stress og depression ellers kan føre til menneskelige tragedier og lange sygeperioder blandt medarbejderne med store omkostninger til følge. Men hvordan opdager man problemerne i tide og hvordan skal de tackles? Det er det, ”gå-hjem-mødet” handler om.

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.