Seneste Nyt

Vi skal vende tingene lidt på hovedet i 2023

FAGA holdt generalforsamling i forbindelse med Formland. Godt 30 medlemmer var mødt op, og ud over en god middag, blev branchen diskuteret, formanden Marianne Jensen holdt en inspirerende beretning, årsregnskabet blev fremlagt og budgettet godkendt.

- Skrevet af Pia Finne

”Vi skal vende tingene lidt på hovedet i 2023. Og vi skal stå sammen. Vi har været igennem tre år med katastrofer; corona, krig og inflation. Men nu må tiden være inde til at pakke hadet og konspirationerne ned, og i stedet tænke positivt, anderledes og kreativt”. Det sagde FAGA’s formand, Marianne Jensen, da foreningen forleden i forbindelse med Formland holdt generalforsamling hos A Hereford Beefstouw i Jyske Bank Boxen.

Hun slog også fast, at man i FAGA har forsøgt at tænke nyt og anderledes. I samarbejde med MCH har man besluttet at flytte Formland-dagene fra søndag-tirsdag. ”Det skal vi nu evaluere på, men vi er nødt til at udvikle os. I FAGA’s eget regi forsøger vi at udvikle medlemsarrangementerne. I 2022 havde vi god succes med workshops med Anette Eckmann og Trend-arrangementer med pej gruppen. Men vi vil rigtig gerne have flere til at deltage. Herudover vil vi optimere, og vi vil rigtig gerne udbygge vores arrangementskalender, så input og gode ideer er velkomne”, slog Marianne fast, og annoncerede samtidig, at 7. marts er der trendseminar med pej gruppen i Herning. Arrangementet vises også online, for de af FAGA’s medlemmer, der hellere vil det, end at tage turen til Herning.

I sin beretning fortalte Marianne også, at FAGA har fået 11 nye indmeldelser siden årsskiftet, og med de udmeldelser, der desværre også har været, er medlemsantallet nu på 318. ”Men vi har mærket, at flere eksempelvis har trukket betalingen til FAGA, og det er jo ofte et tegn på, at økonomien presser. Dog vil jeg på det kraftigste anbefale et FAGA-medlemskab til alle, der overhovedet tænker på at udstille på Formland. For ud over de mange fordele, der er i forhold til fragtpriser, advokathjælp og mange andre rabatordninger, kan en stand på 15 kvadratmeter på Formland betale kontingentet til Faga i bonus!”

Og Marianne opfordrede også de fremmødte til generalforsamlingen til at tage fat i naboudstillerne for at få dem til at blive en del af FAGA. ”Ud over rabatterne er det vigtigt, at vi står sammen. Og jo flere vi er, jo nemmere er det også at få endnu bedre aftaler i hus med vores samarbejdspartnere”.

Ud over bonusaftalen med Formland er fragtaftalerne, der giver specialpriser på både pakker og paller, de aftaler, der benyttes af de fleste medlemmer. Marianne bebudede dog, at der vil komme en stigning her. ”Der er en nedgang i fragtmængderne, og en stigning i prisen. Men netop derfor er specialaftalerne endnu mere vigtige”.

Samarbejdet med MCH og SMVdanmark

Marianne slog i sin formandsberetning fast, at man fra FAGA’s side er yderst tilfreds med samarbejdet med MCH. ”Vi har en positiv dialog”, sagde hun. Og det samme er tilfældet med SMVdanmark. ”Mange af FAGA’s medlemmer benytter sig af de fællesstande på de internationale messer, som SMVdanmark sørger for at udstillerne kan få støtte til via Eksportrådet.

Bestyrelsen

Marianne takkede også bestyrelsen og sekretariatet for deres store arbejde for branchen. Ny i bestyrelsen er Søren Lübech fra Lübech Living, som blev valgt ind på den forrige generalforsamling. ”På vanlig vis gennemgår vi alle de aftaler, vi har indgået til fordel for FAGA’s medlemmer en gang hvert andet år, hvor vi også ser på eventuelle nye samarbejdspartnere, og vi tager meget gerne imod input fra medlemmer til områder, hvor det kunne være relevant at finde samarbejdspartnere”.

Årsregnskab 2022 og budget 2024

Kasserer Christian Storm fremlagde FAGA’s reviderede årsregnskab. ”Denne gang er der et minus på 253.709 kr., men det kan tilskrives faldet i værdipapirerne”, fastslog han. 

Generalforsamlingen godkendte årsregnskabet for 2022 og ligeledes budgettet for 2024 samt fastsættelse af kontingent og indmeldelsesgebyr uden stigning.  

Valg af bestyrelse og revisor

Tre bestyrelsesmedlemmer var på valg: Birger Nielsen, Rie Bidstrup og Jacob Meulengracht. Alle tre blev genvalgt, ligesom det også var tilfældet for revisor Erik Olesen og revisorsuppleant Jens Andersson. 

Eventuelt

Under punktet eventuelt blev de nye messedatoer på Formland diskuteret, og messelandskabet i Europa generelt. Alle var enige om, at branchen lever i en brydningstid, og at der er ved at ske et udskilningsløb i forhold til bl.a. de skandinaviske messer. ”Men Formland klarer sig, lød det fra Formlands projektleder Flemming Andersen, der også var aftenens dirigent. ”Folk vil inspireres, og det kan Formland. Derfor skal vi fremadrettet profilere messen endnu mere”.

Afslutningsvis kom Louise Byg Kongsholm, CEO, ejer og trendforsker fra pej gruppen for at give en lille peptalk i forhold til det trendseminar, som pej gruppen holder for FAGA’s medlemmer 7. marts. ”Der vil være både fagligt indhold og kommercielle farver til den kommende sæson, og der vil blive skubbet lidt til den dårlige samvittighed”, lovede Louise, og hun håber at se rigtig mange til det kommende arrangement – enten fysisk eller online.

DOWNLOAD REFERAT

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.