Nytænkende rengøring

Simple Goods er en nystartet dansk virksomhed, der netop er blevet medlem af FAGA. Kvinden bag er Lene Egly, der har udviklet et rengøringsmiddel version 2.0 baseret på probiotika. Det er effektivt, holder overfladen ren i flere dage, det er 100 pct. nedbrydeligt og naturligt – og så sælges det i design- og livsstilsbutikker.

- Skrevet af Pia Finne

”Man dækker en overflade med milliarder af gode bakterier, der ”spiser” de dårlige bakterier og overtager overfladen, så der ikke er plads til dårlige bakterier”. Sådan forklarer Lene Egly kort funktionen bag probiotika, der danner grundlaget for de nye rengøringsprodukter, Simple Goods, som hun lancerede på Formland i august. Samtidig er probiotikaen 100 pct. naturlig og 100 pct. nedbrydelig”.

Siden Formland er det gået rigtig stærkt for den danske virksomhed, der har til huse i Vejle. Lene startede op med sin mand, Christian Egly, der er salgsagent for Walnut Street, og som derigennem har haft kontakt til branchen igennem mange år. Det har bl.a. været medvirkende til, at man allerede nu har fået opbygget en kundebase på godt 300 kunder i 12 lande. I Danmark findes Simple Goods i butikker fra Skagen til Haderslev. Dog med flest forhandlere på Sjælland.

Lene fortæller, at hun fostrede ideen om at lancere et rengøringskoncept for godt tre år siden. ”Jeg talte med et væld af producenter. Jeg vidste, mit produkt skulle være naturligt og nedbrydeligt, og langt om længe fandt jeg probiotika, der bl.a. bliver brugt til at rengøre overflader på mejerier. Så det, tænkte jeg, måtte kunne bruges i hjemmet. Efter mere søgen fandt jeg en lille producent i Luxemborg, der bl.a. samarbejder med universitetet i Luxemborg om brugen af probiotika som en ny måde at gøre rent på”, fortæller Lene.

Hun forklarer passioneret, at hun ser probiotika som en ny måde at gøre tingene på. ”Desinficerer man med konventionelle rengøringsmidler, vil der efter få minutter være dårlige bakterier på overfladen igen. Men probiotika holdes overfladen ren i op til 3-5 dage”. 

Hun fortæller videre, at mennesker, der bruger Simple Goods produkterne, får en aha-oplevelse i forhold til funktionen, og at de fleste af produkterne har miljøvenlige certificeringer som Ecocert, Indoor Air-Controlled og Fair Trade, ligesom emballagen også er fremstillet af 100 pct. genbrugt plast og er 100 pct. genanvendelig.

 

Faktisk, fortæller Lene, at emballage af 100 pct. genbrugt plast også udgjorde et problem, ”Jeg havde besluttet mig for, at emballagen skulle være af 100 pct. genbrugsplast, men det er ret vanskeligt at få fat på, og da emballagen samtidig skulle være brun, fordi produktet ikke tåler sollys, brugte jeg meget tid på det”, lyder det fra Lene.

Men hun fik det, som hun ville have det, og det er i høj grad blevet anerkendt af det fornemme salg, Simple Goods har haft af produkterne siden lanceringen i august.

Rengøringsartikler i livsstilsbutikker

Lene går ikke efter de traditionelle afsætningskanaler for rengøringsmidler. Tværtimod. Hun mener, Simple Goods skal sælges i livsstilsbutikker, hvor de kan tilføre butikken et nyt produktsegment og et mersalg.

”I Tyskland er vores forhandlere Beauty Stores og parfumerier. I Danmark er det design- og livsstilsbutikker. For vi mener, at netop her kommer kunder med en anden indgangsvinkel – også til rengøringsprodukter – og som gerne vil betale lidt mere for et naturligt produkt”.

Lene tror på, at man ved at have en historie at fortælle, rammer de kunder, der er interesserede i produktet.

”Man kunne sagtens fremstille et billigere produkt. Du kan faktisk købe rengøringsmidler til 20 kr. i supermarkedet, men de indeholder ofte over 90% vand. Vi vil selvfølgelig gerne have Simple Goods bredt ud, men vi vil også være selektive med, hvor produkterne skal ligge henne. Og de skal ikke ligge i supermarkederne”.

Også i corona-tiden er der blevet solgt mange rengøringsmidler, og selv om Simple Goods selvfølgelig har mærket, at de fysiske butikker har været lukket, har internetbutikkerne haft et stort salg.

ReSea x Simple Goods

Lige fra første færd har Lene søgt efter et projekt, Simple Goods har kunnet støtte, og nu har hun fundet det. ReSea, der går til kamp mod plastikforurening i verdenshavene.

ReSea Project er en dansk organisation med en dedikeret målsætning og mission om at fjerne affald fra havene, samt at skabe opmærksomhed på ordentlig affaldshåndtering og genbrug af plastik. 

 

ReSea Project bidrager til skabelsen af en cirkulær, bæredygtig økonomi i Indonesien. Projektet involverer det lokale indonesiske samfund, der herved selv er med til at løse de miljømæssige og sociale udfordringer som de står overfor. 

ReSea skaber jobs for de lokale fiskere og forbedrer levestandarden for alle i samfundet, samtidig med at det bidrager til at få indsamlet og genbrugt plastik fra havene omkring. En mission: Et plastik frit ocean. Gennem ReSea Project har Simple Goods forpligtet sig til at indsamle det, der svarer til 4 plastikposer for hvert solgt rengøringsprodukt. 

”Gennem ReSea Project er vi med til at gøre en konkret og målbar forskel for at få mindsket de store mængder af plastik der flyder i verdenshavene. Samtidig forbedrer ReSea levevilkårene for familierne og de små lokalsamfund der døjer med følgerne af den massive plastisk forurening”, lyder det fra Lene.

Tilstedeværelsen af projekter som ReSea Project hjælper også med at skabe opmærksomhed omkring problemet med plast i naturen, sammen kan vi fremadrettet hindre plast i at ende i naturen. 

Man kan i øvrigt følge kampen med at tackle plastikkrisen i havet på #ReSeaMovement 

En fin omsætningshastighed i butikkerne

Fra begyndelsen har det været Lenes plan at have en god, bred kollektion, så butikkerne kan få en omsætningshastighed på Simple Goods. Det betyder, at serien omfatter rengøringsmidler, opvaskemiddel, håndsprit, håndcreme med videre.

I foråret kommer de flydende rengøringsmidler i 1-liter refills, så man kan genbruge pumpen, og der arbejdes på at etablere refill-stationer og flasker i glas, så kunderne kan komme ind i butikkerne for at få genopfyldt flaskerne, og dermed spares plast.

Men Lene er også åben for andre muligheder. Eksempelvis en dyrelinje med en tekstilspary til hundekurven er oplagt, fordi probiotikaen spiser den afføring fra husstøvmider, der giver allergi. Derfor er det i øvrigt også rigtig godt at spraye sit sengetøj med, hvis man har allergier.

Rengøring lå ikke i kortene

”Det lå ikke i kortene, at jeg skulle arbejde med rengøringsmidler”, siger Lene med et smil, men nu, hvor det er en realitet, fortæller hun også, at det er helt vildt, hvad der ligger af muligheder i probiotikaen i forhold til bl.a. rengøring på hospitaler, i venteværelser og meget mere.

”Det er meget vigtigt for mig, at det er biologisk nedbrydeligt, og indgår i den naturlige cyclus”, siger hun, og det er åbenbart også vigtigt for rigtig mange andre mennesker, for virksomheden udvikler sig positivt, og man har fået en stor positiv respons – så stor at man kæmper med at følge med.

”Lige nu sætter vi fokus på Danmark og det øvrige Skandinavien. Vi har en agent i Norge og vi søger en distributør i Sverige”.

Simple Goods har også meldt sig ind i FAGA. ”Vi udstiller på Formland, og den rabat, man får der, betaler praktisk talt kontingentet. Herudover er der nogle rigtig gode fragtaftaler, som vi vil benytte os af, og så kigger vi seriøst på internationale messer, hvor vi også kan bruge FAGA-samarbejdet positivt. Men i bund og grund, mener jeg, det er vigtigt at få information fra sin brancheorganisation, og ikke mindst at man støtter op om den branche, man er en del af, og at man støtter op om hinanden”, slutter Lene.